Směr Razgrad. Slávisti odletěli na první zápas UEL | SK Slavia Praha
Více

Směr Razgrad. Slávisti odletěli na první zápas UEL

Slávisti v pondělí odletěli do Bulharska, kde ve středu v rámci prvního kola ligové fáze Evropské ligy vyzvou Ludogorec Razgrad. Před mikrofon #SlaviaTV dorazil asistent Milan Kerbr, aby o duelu promluvil.

„Je to těžký soupeř, třináctinásobný vítěz ligy. V posledních osmi utkáních dostali jen jednu branku. Mají dobrou defenzivu i ofenzivu. V minulosti hráli Ligu mistrů, letos o ni bojovali, ale poslední utkání kvalifikace jim nevyšlo. Je to kvalitní soupeř,“ říká Milan Kerbr, který promluvil také o kulise, kterou v razgradské Huvepharma Areně, stadionu pro 10 423 diváků, čeká.

O víkendu do ní dorazilo na ligové střetnutí s Lokomotivem Sofia 371 fanoušků, proti Petrocubu v play off o Evropskou ligu to bylo 3 965 příznivců Ludogorce.

Oproti našemu domácímu stadionu, kde nás podporuje minimálně osmnáct tisíc lidí, to bude asi velký rozdíl. Ale nemůžeme se na to vymlouvat. Samozřejmě, pro hráče je lepší, když je atmosféra velká. Ať už je to domácí, nebo venkovní zápas, vždy chcete hrát před publikem. Myslím si ale, že se s tím vyrovnáme a alespoň se budeme dobře slyšet.“

O své dojmy se podělil s novináři v odletové hale Terminálu 2 také Mojmír Chytil. „Měli jsme zatím jedno video, s Ludogorcem se postupně seznamujeme. K nikomu v Česku ho přirovnávat nechci, připravujeme se na každé utkání zvlášť. Těšíme se na první zápas v Evropské lize, jedeme si pro vítězství. Výsledek duelu s Plzní, naše výhra a předvedená hra nám k tomu snad pomůžou.“

Červenobílé trápí početná marodka, o víkendu na ni přibyl Igoh Ogbu. Tradičně tak do letadla sedla skupina mladíků.

Už jsme se o tom bavili dříve, že tyhle kluky chceme dostávat na evropské zápasy. Je to odměna za jejich odvedenou práci. Některé hráče jsme s sebou měli už na soustředění. Teď s námi opět jede Konečný, Toula a Pech. Tito tři hráči nás doplní a může se stát, že nastoupí do zápasu. Oni si to zasloužili a já doufám, že dobře zapadnou a že si to užijí,“ uzavírá asistent hlavního trenéra.

Utkání je na programu ve středu 25. září od 21:00 (22:00 bulharského času) a živě ho můžete sledovat jak na kanálu Nova Sport 5, tak přímo v Edenu po skončení zápasu slávistek proti Galatasarayi.




Aktuálně

Dekadence, pak dekáda snů. Úspěch i paradoxy Razgradu

23. 9. 2024
Celý svět si bude na jaře připomínat osmdesát let od konce druhé světové války, Ludogorec naopak osmdesát let sinusoidní historie klubu. Pozorní čtenáři mohou v jeho příběhu objevit nesčetně paralel s naším předešlým soupeřem ze Saint Gilloise. Dlouho dole, pak třesk a… Co se to u Černého moře vlastně stalo?

Lukáš Vorlický musí na operaci: Všichni mi dali podporu

23. 9. 2024
Čtěte přepis vzkazu Lukáše Vorlického, který je nucen podstoupit další operační zákrok a sezona pro něj skončila, pro slávistické fanoušky.

Slavia vypravuje letadlo na zápas Evropské ligy do Bilbaa

23. 9. 2024
Slavia ve spolupráci s agenturou Czech Sport Travel pořádá letecký zájezd na zápas Evropské ligy proti španělskému Athleticu Bilbao. Zápas je na programu 24. 10. 2024 a hrát se bude na stadionu San Mamés od 21:00.

Další články