Mládežníci zakončili sezonu prvenstvími na mezinárodních turnajích | SK Slavia Praha
Více

Mládežníci zakončili sezonu prvenstvími na mezinárodních turnajích

Žáci i přípravky si odvezli z mezinárodních turnajů zlaté medaile. Kluci z U14 vyrazili na fotbalový víkend do Rakouska. Dorostenci zakončili ligové ročníky. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Slovan Velvary vs. SK Slavia Praha 0:0 (0:0)

Základní sestava: Slavata - Behenský, Bejbl, Dufek, Hunal, Jelínek, Piták, Rama, Slončík, Sy, Žitný

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Velvary 2:1 (1:0)

Sestava: Slavata - Švec (46. Hunal), Naskos (64. Trédl), Boledovič, Kovář (46. Mervard), Dufek, Hájek, Slončík (64. Behenský), Kolísek (46. Palán), Pikolon, Toula

Góly: 4. vlastní, 74. Pikolon

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V baráži jsme nechtěli připustit žádné zaváhání. Jak se říká, každý si pamatuje jen ten poslední zápas. Příležitost dostali i kluci, kteří sbírali minuty za U19, a kteří by se mohli k B-týmu v budoucnu připojit. Obzvláště ve tomto utkání se v základní sestavě objevili 4 mladší dorostenci. Herně to určitě mohlo být lepší, ale nemůžu opomenout výbornou defenzivu. Soupeř si ve dvou utkáních vytvořil pouze jednu vyloženou šanci a jediný inkasovaný gól padl z penalty. Postup do 2. ligy pro nás určitě nebyl samozřejmostí. ČFL je v mnoha ohledech nesmírně těžká soutěž. Tento úspěch bereme s velkou pokorou. Moc dobře vnímáme, co nás čeká v příští sezóně.

U18

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 2:2 (2:1)

Sestava: Tomas – Palán, Červenka, Kopecký, Adam (72. Paar) – Teterya, Skokan (72. Chaluš), Franěk – Németh (46. Horváth), Ba, Jinoch

Góly: 40. Palán, 65. Čevenka

Hodnocení trenéra Denyse Luksíka: Brzy jsme prohrávali po nedůslednosti ve vápně. Po půlhodině jsme inkasovali znovu po centru. Do poločasu jsme snížili Palánem z přímého kopu. Ve druhé půli jsme vyrovnali, když Skokan odcentroval a Červenka hlavou vyrovnal. Byla už na nás znát velká únava a vítáme konec sezony.

U17

FC Spartak Trnava vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Základní sestava: Kalanin – Kolísek, Kočvara, Kovář, Beran – Naskos, Hubička, Korenc – Březina, Kotrba, Kolářík

Góly: Březina, Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Žádná velká podívaná už to od nás nebyla. Chyběla nám přesnost a lehkost. Kluci padali do předklonů a bylo to opravdu na morál. Vítězství je skvělé a jsme rádi, že se nikdo nezranil. Program celé sezony se na nás podepsal a jsme rádi, že už je konec. Byli jsme šťastnějším týmem. V první půli jsme byli opticky lepší, více na míči a na soupeřově polovině, ale do šancí jsme se nedostávali. Soupeř sedm minut po změně stran vyrovnal a tím se dostal na koně. Nám docházela šťáva a ztráceli jsme půdu pod nohama, neudrželi jsme míč a museli jsme střídat. Novou sílu do žil nám dodal Németh, který utkání z čista jasna rozhodl a tým to dohrál do vítězného konce.

U16

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 2:2 (1:2)

Sestava: Suda – Chaluš (46. Pancíř), Kratochvíl (74. Paar), Ferenc, Pastyřík – Horváth (46. Procházka), Frolík, Palaščák – Hájek, Srb, Drašnar

Góly: 35. Frolík, 41. Srb

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Poslední zápas sezony jsme herně zvládli velmi slušně. Byli jsme dobří v kombinaci, ale koncovka se nám nedařila. Branky jsme však vstřelili krásné, zejména Frolíkova byla učebnicová. Boleslav se snažila hrát, ale nakonec posílala dlouhé míče do soubojů. Z jednoho takového jsme dostali první branku. Druhou pak Boleslav srovnávala střelou z větší vzdálenosti.

U15

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)

Sestava: Vávra (41. Suchý) – Baroš, Barčot, Kuneš (60. Ilinčić), Chadima – Kupera, Svoboda, Belžík (75. Srb) – Kubeš (1. Pancíř, 60. Kratochvíl), Procházka (60. Mašek), Zadorozhnii

Góly: 35. Kuneš, 62. Belžík

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Utkání se nám příliš nevydařilo. V prvním poločase jsme byli více na míči, ale nedůraz a laxnost v obraně nabídla soupeři až příliš mnoho možností okolo našeho vápna. My jsme si šance vytvořili také, ale v zakončení to dnes bylo špatné. Druhý poločas jsme hru kontrolovali víc, ale opět nám chyběly finální přihrávky či zakončení. Soupeř nakonec vyrovnal po hezké střele zpoza vápna. Za celou sezonu bych chtěl kluky pochválit. V soutěžním zápase nás za celý rok nedokázal nikdo porazit. Zkusíme to potvrdit v republikovém finále proti Zbrojovce.

U14

SK Slavia Praha vs. Bohemians Praha 1905 2:1 (2:0)

Sestava: Fukna – Hofman, Košťál D., Šafr, Novotný – Rakár (50. Hurych), Teplý, Štěpánek – Šourek, Všetečka, Střihavka (41. Košťál O.)

Góly: 8. a 20. Všetečka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Celkem se nám povedl první poločas. Kombinovali jsme, byli nebezpeční, byli včas v soubojích, které jsme vyhrávali a zaslouženě jsme o dvě branky vedli. Druhý poločas jsme zcela vypadli z tempa, na jednu povedenou přihrávku připadla jedna nepovedená a Bohemka měla spoustu prostoru pro své výpady do naší otevřené obrany. Nepovedenými akcemi se nabourávalo i naše sebevědomí. Pozitivní je, že jsme měli opět možnost sehrát těžký zápas, který jsme dokázali výsledkově zvládnout, i když se nedařilo herně.

Turnaj Seekirchen

Základní skupina:
SK Slavia Praha – FC Red Bull Salzburg 0:1
SK Slavia Praha – SV Wals-Grünau 2:1 (2x Štěpánek)
SK Slavia Praha – Galatasaray SK 1:0 (Pěnkava)
SK Slavia Praha – FC Energie Cottbus 0:0

Finálová skupina:
SK Slavia Praha – Galatasaray SK 0:2
SK Slavia Praha – GNK Dinamo Záhřeb 0:1
SK Slavia Praha – MTK Budapešť 0:2
SK Slavia Praha – SK Rapid Vídeň 1:0 (Všetečka)

Celkové umístění:
7. místo

Hodnocení trenéra Pavla Němce: První den se nám dařilo. Z kluků byl vidět pocit štěstí a radosti. Ve finálové skupině už to pro nás bylo těžké. Bohužel se nám opět nevyhla zranění, a to jediného gólmana. V posledních zápasech už jsme byli unavení. I tak jsme se kvalitně prezentovali na zahraničním turnaji. Proti top týmům jsme nepropadli, a to i ve velice oklestěné sestavě.

U13

Baník Cup

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:3
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:4 (vlastní, Sklenář)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:4 (Kléma)
SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 2:3 (2x Rigoci)
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 3:3

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání se Slovanem se nám dařil jen první poločas, bohužel ne gólově. Góly soupeře padaly po našich chybách. Se Žilinou to byl výborný zápas nahoru dolů. V derby jsme předvedli špatný výkon a nefungoval nám pohyb. Utkání z Baníkem bylo naopak skvělé od nás. Drželi jsme se naší hry, a to nám přineslo dvě branky a další šance. Ale nedáš, dostaneš a my prohráli. Utkání se Zbrojovkou jsme měli skvěle rozehrané, ale druhý poločas nebyl tak dominantní jako ten první a soupeř vyrovnal na konečných 3:3. Turnaj a sezonu jsme zakončili se ctí a po kvalitním výkonu.

U12

Bohemians Praha 1905 vs. SK Slavia Praha 11:5

Góly: 2x Pokorný, Freimann, Paur, Podhorský

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany dobrý výkon. Velmi dobře jsme dokázali vystavovat a dařilo se nám i přecházet jeden na jednoho. V poslední třetině hřiště jsme to dnes měli těžké hlavně kvůli fyzičnosti. V první třetině jsme dobře drželi míč a díky dobré výstavbě jsme strávili více času na soupeřově polovině. Dva góly jsme dali po hezkých akcích. Ve druhé třetině se nám stává, že nám trochu dojde síla a proti o rok staršímu soupeři dostáváme slepené góly. Góly jsme ale dostali po našich chybách ve výstavbě. Soupeř nás díky menší úspěšnosti výstavby tolik nepouštěl na svoji polovinu. Třetí třetina byla v duchu té první.

Baník Cup

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Výběr Moravskoslezského kraje 2:1 (Vrabec, Dvořák)
SK Slavia Praha – FK Ruch Lvov 1:0 (Ficl)
SK Slavia Praha – FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:4 (Pokorný, Ficl)

Osmifinále:
SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 1:0 (Chlumský)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – AS Trenčín 3:1 (2x Vrabec, Ficl)

Semifinále:
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 3:2 (Vrabec, Pokorný, Freimann)

Finále:
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (Jozífek, Botnari)

Nejlepší hráč turnaje: Nicolas Vrabec

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Výsledkově jsme sice zvládli zápas s výběrem, ale herně to nebylo vůbec ono. Po chvíli jsme si zvykli na styl, jakým hrál Lvov, začali jsme být nebezpeční a kontrolovali jsme hru. Proti Dunajské to byl z naší strany skvělý zápas. Byli jsme dominantní na míči a po pohledných akcích jsme se dostávali do gólových šancí. Druhý den s Hradcem jsme byli ospalí a nepřesní. Soupeř své šance nevyužil a my vstřelili gól zpoza vápna a náš brankář chytil penaltu. Proti Trenčínu jsme byli lepší, brzy vstřelili gól a vytvořili si další šance, ale soupeř nás potrestal. Potom nás Niky Vrabec dvěma góly nás poslal do semifinále. To bylo utkání s velkou intenzitou, ve kterém jsme dokázali proměnit své šance. Ve finále proti Spartě jsme přežili první šanci soupeře a dali gól po rohovém kopu. Měli jsme i další šance ale neproměnili. Sparta srovnala po naší chybě a na chvíli převzala iniciativu. Ve druhém poločase už jsme zase byli lepší my a Míša Botnari střelou do šibenice rozhodl. Krásná tečka za sezonou.

U11

Bohemians Praha 1905 vs. SK Slavia Praha 3:2

Góly: Pavlíček V., Nesvadba

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Od začátku až do konce kluci makali naplno a i když se nedočkali odměny v podobě vítězství, po zápase na ně čekal dobrý pocit z předvedených výkonů. Měli jsme mnoho absencí a po deseti vteřinách jsme prohrávali. Soupeř začal bránit výsledek. I tak jsme měli celý zápas herně navrch, více jasných šancí, více zakončení a větší kvalitu na míči i v mezihře. Bohužel nám chyběl větší klid a lepší rozhodování v zakončení nebo finální přihrávce. Kluci si zaslouží respekt za to, jak prezentovali Slavii. Máme z týmu radost a věříme v jejich další fotbalový růst.

U10

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Herně to bylo velice slušné utkání. Hráči si vyzkoušeli různé herní formy. Dobře jsme spolupracovali, měli vysokou úspěšnost jeden na jednoho a dobrý pohyb bez míče. V poslední třetině hřiště jsme měli zbrklé řešení a mohli jsme situace řešit lépe.

U9

Memoriál Bogase Říhy - Pardubice

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha - červenobílí
9. SK Slavia Praha - černí

Nejlepší hráč turnaje: Viktor Jarolímek

Nejlepší střelec turnaje: Adam Hlavatý

Hodnocení trenéra Jana Duse: Po celý turnaj jsme předváděli velmi dobré výkony, hodně úspěšných soubojů jeden na jednoho, měli jsme dobrý pohyb bez míče, agresivitu při zisku míče a zodpovědnost do obrany.

Aktuálně

ONLINE: Od 11:00 derby žen na Proseku

5. 10. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na první derby nové sezony. Jakou sestavu připravil trenér Jiří Vágner pro tento důležitý zápas?

Jasná výhra U17 nad Duklou, čtyři góly střelce Potměšila

4. 10. 2024
Od úvodního hvizdu si šli mladší dorostenci za vítězstvím a vedli už od 4. minuty. Ve druhém poločase udělali slávisté z utkání jednoznačnou záležitost a porazili Duklu vysoko 9:1. Čtyřikrát se trefil Petr Potměšil, dvakrát Tomáš Brázda i Jakub Šmiga a jednou Tomáš Ferenc

U19 dotáhla ztrátu a remizovala s Duklou Praha

4. 10. 2024
Malé pražské derby se pro sešívané nevyvíjelo dobře a prohrávali od dvě branky. Zlepšený výkon ve druhém poločase potvrdili gólově Dan Kohout a Josef Kolářík. Slávisté remizovali s Duklou 2:2 i díky skvělým zákrokům brankáře Jovanoskiho.

Další články