PREVIEW: Kerbr a van Buren před Zlínem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Kerbr a van Buren před Zlínem

Před středeční ligovou dohrávkou ve Zlíně byli hosty tradičního preview asistent trenéra Milan Kerbr a útočník Mick van Buren.

Na slávisty čeká dohrávka 17. kola FORTUNA:LIGY, do utkání se Zlínem půjdou posilněni nedělní domácí dramatickou výhrou nad Jabloncem. Vstupenky do sektoru hostů kupujte ZDE.

„Proto já osobně fotbal miluju, takovéto chvíle jsou nezapomenutelné. Emoce na začátku i na konci utkání byly velké, všichni jsme si to hrozně užili. Fanoušci snad taky,“ popisuje Milan Kerbr.

Slávisty dohnalo k vítězné trefě, kterou Václav Jurečka vstřelil v 7. minutě nastavení, 17 202 skvělých diváků. „Návštěvy jsou v Edenu vždycky úžasné, je to pro nás velká pomoc, vždycky vnímáme podporu fanoušků. Myslím si, že kdy nás tak netlačili, čtvrtý gól by nepřišel,“ zamýšlí se Mick van Buren.

„Už když jsme šli na rozcvičku, tak jsem se bavil s Jindrou a Houšťou, jaká panuje atmosféra. Bylo tam snad deset tisíc lidí, možná víc. Bylo to naprosto skvělé,“ souhlasí nový asistent hlavního trenéra.


Zlínu patří v tabulce patnácté místo. Po nástupu nového kouče Bronislava Červenky ze sedmi ligových utkání posbíral osm bodů. Navrch přidal postup mezi nejlepších osm týmů MOL Cupu.

„Od příchodu nového trenéra šli jejich výkony nahoru, bude to nepříjemný soupeř. Kvalitu určitě mají, jinak by nebyli ve čtvrtfinále poháru. Chceme se na ně dobře a poctivě připravit,“ říká Kerbr.

První vzájemný souboj v probíhající sezoně přinesl těsnou výhru Slavie 2:1. Vítězný gól si připsal na začátku srpna právě Mick van Buren.

„Co si pamatuju, tak na konci to byly podobné nervy, jako proti Jablonci. Musíme být stejně nebezpeční dobře, zlepšit obranu a pak budeme úspěšní,“ zná recept nizozemský útočník.

Zápas proti Zlínu začíná ve středu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články