Opory Ballkani: Úspěšný útočník i stopa do Česka | SK Slavia Praha
Více

Opory Ballkani: Úspěšný útočník i stopa do Česka

Sešívaní hrají ve čtvrtek druhé utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy, ve kterém hostí ve Fortuna Areně kosovské FC Ballkani. Přečtěte si v článku o nejlepších hráčích našeho soupeře.

Tým z města Suva Reka raketově šplhal tabulkou od svého postupu do první ligy před pěti lety, minulou sezonu získal titul a jako první kosovský klub v historii dokázal postoupit do fotbalové Evropy. Podle serveru Transfermakt je jeho celková hodnota jen něco přes čtyři miliony dolarů, v porovnání se Slavií tedy asi dvanáctkrát méně. Pojďme si představit nejlepší hráče našeho nejbližšího soupeře.


Foto: FC Ballkani

Ermal Krasniqi

Jeden ze strůjců úspěchu Ballkani z minulé sezony. Čtyřiadvacetiletý kosovský útočník nastřílel ve 33 ligových zápasech 16 gólů a na další tři přihrál. Celkově během svého působení v klubu nastřílel 30 gólů a připsal si 14 asistencí v 86 zápasech. V Ballkani působí od roku 2019, kdy přestoupil z FK Ferizaj, předtím hrál také kosovské kluby za FC Llapi a FC Malisheva. Reprezentační zkušenosti má ještě z národního výběru do 21 let.

Edvin Kuc

Osmadvacetiletý defenzivní záložník působí v Ballkani tři roky, během kterých odehrál za klub už 115 utkání. Při své hře se věnuje především defenzivním činnostem a do zakončení se příliš nedostává. Přesto nastřílel za Ballkani osm branek a přidal i tři asistence. Kromě zkušeností z Kosova a Černé hory působil také v Česku. V sezoně 2015/16 odehrál ve druhé lize 15 zápasů za Ústí nad Labem.


Foto: FC Ballkani

Stivi Frashëri

Albánský brankář působí v Ballkani od začátku minulé sezony. Dvaatřicetiletý hráč předtím několik let působil ve své rodné zemi. Má ale zkušenosti i z Řecka, kde působil v klubu Aris Saloniki. Ve své jediné sezoně za Ballkani dokázal vychytat ve 32 ligových zápasech 21 čistých kont a pomohl svému týmu inkasovat jen 26 gólů – druhý nejnižší počet ze všech klubů v lize.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články