Ve čtvrtek od 18:45 v Edenu proti Ballkani | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 v Edenu proti Ballkani

Sešívané čeká ve čtvrtek večer v Edenu druhý zápas základní skupiny Evropské konferenční ligy proti FC Ballkani. Utkání vyhlížejí trenér Jindřich Trpišovský a záložník Ondřej Lingr.

Fortuna Arena ve čtvrtek uvidí druhé představení slávistů v základní skupině Evropské konferenční ligy. Svěřenci Jindřicha Trpišovského vyzvou kosovské FC Ballkani, úřadujícího mistra své země.

„Je to zajímavý tým. Viděli jsme tři jeho zápasy, jsou hodně kombinačně zdatní, byli jsme úrovní mužstva překvapeni. Není náhodou, že postoupili přes kvalifikaci. Tým je složený z technických hráčů, vzadu jsou zkušenější, do ofenzivy naopak pouští mládí. Snaží se hrát kombinačně, proti Kluži dominovali v držení míče a i když neměli tolik šancí, tak byli v zápase lepší," hodnotí balkánského soupeře trenér Jindřich Trpišovský.

„Určitě budeme chtít odčinit Turecko a navázat na úspěšné domácí zápasy. Musíme do zápasu dobře vstoupit, dostat se do tlaku a předvést před našimi fanoušky kvalitní výkon," dodává záložník Ondřej Lingr.

FC Ballkani si cestu do základní skupiny proklestilo stejně jako sešívaní vyřazením tří soupeřů. V úvodním střetnutí v domácím prostředí uhrálo s Kluží remízu. Do skupinové fáze evropského poháru se Ballkani probilo jako vůbec první kosovský klub v historii.

„Nejsou příliš soubojoví, ale o to pohyblivější. Od brankáře až po útočníky milují míč, i v těch nejtěžších pozicích se snaží udržet na balonu a řešit je fotbalově. Kluži se je za celý zápas nepodařilo dostat presinkem pod tlak," vyzdvihuje přednosti soupeře Jindřich Trpišovský.

„Zápas s Kluží jsme viděli, prezentovali se dobře. Gól dostali až v poslední minutě, byli blízko od vítězství. Je to sice nováček, ale stejně jako my se dostali přes tři předkola, takže nás nečeká nic jednoduchého. Pořád jsme ale favorité a před našimi fanoušky budeme chtít určitě uspět," hlásí střelec pátého gólu z nedělního utkání Ondřej Lingr.

Sešívaní věří po remíze se Sivassporem v první vítězství ve skupině, stejně tak v tradiční podporu skvělých fanoušků.

„Je to pro nás důležité utkání, nesmíme nic podcenit. Soupeř nemá příliš velké jméno, ale na to se nehraje. Podstatná je výkonnost, kterou prokázali během kvalifikace i prvního duelu s Kluží. Může to být zajímavý zápas, který musíme po zaváhání v Turecku zvládnout. Doma se nám daří, je tady skvělá kulisa. Věřím, že na to ve čtvrtek navážeme a předvedeme podobné výkony jako v posledních domácích zápasech," vyhlíží střetnutí trenér Trpišovský.

„Doufám, že přijde hodně fanoušků, protože jsou naším základním stavebním kamenem. V Edenu se nám daří, budeme chtít všechny potěšit kvalitním výkonem," zve na čtvrteční utkání Ondřej Lingr.

Trenérský tým musí oželet Tomáše Holeše, kapitán týmu se zranil při rozcvičce před utkáním s Českými Budějovicemi.

„Tomáš podstoupil magnetickou rezonanci, podle prvních odhadů to vypadá, že by měl být mimo kolem tří týdnů. Stoprocentně tedy bude chybět v příštích dvou zápasech. Zranění je následkem jednoho ze soubojů na Sivassporu, kdy dostal šlapák někam na šlachu mezi lýtkem a kotníkem. Záleží, jak se to bude hojit, v tuto chvíli je ale nepoužitelný," hodnotí zdravotní stav Tomáše Holeše trenér Trpišovský.

Zápas proti Ballkani začíná ve čtvrtek v 18:45, přímým přenosem ho vysílá Sport 1. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články