Je na čem stavět, říká po utkání v Jablonci trenér Koubek | SK Slavia Praha
Více

Je na čem stavět, říká po utkání v Jablonci trenér Koubek

JABLONEC/CHANCE ARENA – Trenér Koubek má za sebou premiéru na lavičce Slavie. Dlouho to vypadalo, že si z Jablonce spolu se svým týmem odveze bod. Po inkasované brance v nastavení však Slavia prohrála. „Mužstvo musím ale za přístup k utkání pochválit,“ říkal po utkání trenér Slavie.
„Utkání se mi nehodnotí dobře. Jsou ve mně stále emoce, ale musím být realista. Přiznávám, že Jablonec je momentálně herně lepší mužstvo než Slavie. Ale my jsme to soupeři znepříjemnili. Musím hráče pochválit za splnění určitých schémat, která se mi za těch pár dní podařilo do hráčů napumpovat,“ začal své pozápasové hodnocení trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Nakonec to celkem fungovalo. Sahali jsme v Jablonci po bodu, který jsme si podle mě zasloužili. Nebyli jsme ale za práci bohužel odměněni. Nedá se nic dělat,“ litoval slávistický kouč.

„Prohráli jsme pro mě momentálně s lepším soupeřem, ale mužstvo musím za přístup k utkání a za to, jak se kluci rozhodli svou nepříjemnou situaci změnit, pochválit,“ zdůrazňoval trenér. „Kvalita hry by se měla touto změnou od plnění úkolů až po disciplínu dostavit,“ nepochybuje trenér.

Rozhodující gól padl po závaru před brankou Mateje Rakovana. Ten na centrovaný míč nedosáhl. Jak situaci viděl trenér Slavie jakožto bývalý ligový gólman? „Naprosto cítím, co se tam stalo. Musí se někdo vyjádřit k výkladu pravidel. Já jako bývalý brankář vím, že gólman byl faulovaný. Nevím, jestli to byl velký nebo malý faul, ale když brankář vyskočí a někdo do něj vrazí, tak to pro mě faul je. V tu chvíli už Matej nemohl znovu vyskočit,“ popisoval situaci trenér sešívaných. „Dokážu se do toho vžít, kontakt tam byl,“ měl pro svého svěřence trenér Koubek slova pochopení.

„Utkání nám samozřejmě psychicky nepřidalo. Nicméně hráči se přesvědčili, že k úspěchu až tak daleko není. Navíc jsme hráli proti mužstvu, které hrálo Evropskou ligu. Pokud neustoupíme z toho, co jsme si řekli a budeme nadále hodně pracovat, tak to půjde,“ má jasno Koubek.

„Na tomto přístupu, který byl podle mého názoru oproti minulým zápasům změněný, lze stavět. Bylo vidět na začátku zápasu, že hráči byli ještě nejistí, ale postupně se chytali a byly tam pasáže, kdy jsme soupeře přehrávali,“ těšilo trenéra Slavie.

Trenér Skuhravý: O Slavii se nebojím


Trenér Jablonce Roman Skuhravý si po zápase cenil výsledku. „Jsem samozřejmě spokojený s výhrou. Před zápasem jsem očekával takový průběh. Po změně trenéra soupeře to tak bývá. My jsme se dostali do situace, kdy musíme, což nám od 25. minuty svazovalo nohy. Měli jsme obavu o výsledek, dělali jsme nepřesnosti,“ komentoval svůj tým trenér Roman Skuhravý.

„Góly, které dostáváme, jsou po našich chybách. To nám ubližuje. Na druhou stranu musím kluky pochválit. Zápas pro ně nebyl jednoduchý. Chci je pochválit za to, jakým způsobem šli za výhrou. Jsem rád, ale nepropadám žádné euforii,“ těšilo Skuhravého. 

Ale já se o Slavii nebojím. Když bude pokračovat takhle, tak půjde nahoru. Ta změna přímo na hřišti byla jasně patrná. Hlavně to abnormální nasazení," dodal Skuhravý.

Aktuálně

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Další články