B-tým: Dvougólová remíza s Pískem | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Dvougólová remíza s Pískem

2:2
(0:1)
26. kolo, 12. 5. 2024, Xaverov
26. kolo, 12. 5. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha B - FC Písek
Slávisté ve 26. kole ČFL skupiny A remizovali s Pískem 2:2. Premiérový gól v sešívaném zaznamenal Lukáš Vorlický. Prosadil se také Dominik Pech.

V neděli 12. května vyzval slávistický B-tým na Xaverově jihočeský Písek.

V šestnácté minutě šli hosté do vedení. Po centru z pravé strany se hlavou prosadil Martin Voráček – 0:1.

Hned o dvě minuty později měli slávisté velkou příležitost ke srovnání skóre, když byl ve vápně faulovaný Elmedin Rama. K penaltě se postavil Victor Boluwatife Ogungbayi, jeho střelu na levou stranu však golman hostí vyrazil.

O několik minut později se sešívaní dostali do další vyložené gólové příležitosti, když na centr Hunala nejlépe zareagoval Ogungbayi. Jeho hlavičkový pokus brankář vyrazil jen před sebe, kde dobíhající Rama z dorážky těsně minul.

Ve 32. minutě se do ostrého skluzu pustil hostující Vokurka a na slávistické polovině trefil Malicka Dioufa. Za svůj zákrok viděl okamžitě červenou kartu. Pro Malicka v tu chvíli zápas skončil a v slzách opustil hřiště.

Slávisté měli v prvním poločase více příležitostí ke srovnání skóre, poločas však skončil za nepříznivého skóre pro slávistickou rezervu.

Do druhého poločasu slávisté prostřídali a v aktivitě navázali na konec prvního.

V 51. minutě si na hranici vápna ke střele míč připravil Lukáš Vorlický, přesnou trefou o tyč poslal míč za záda gólmana a připsal si tak premiérovou trefu ve Slavii – 1:1.

Běžela 55. minuta, když slávisté opět ve vápně soupeře zatlačili a k odraženému míči se na úrovni penalty dostal Dominik Pech. Ostrou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě a otočil skóre ve prospěch sešívaných – 2:1.

V 69. minutě za velkým vápnem zahrávali hosté volný přímý kop, ke kterému se postavil Dohnal. Jeho střela proletěla až za záda Slavaty – 2:2.

Slávisté dobývali jihočeský tým a vytvořili si několik slibných příležitostí. Žádná z nich však neskončila v síti a týmy se tak rozešly smírným výsledkem 2:2.

Příští utkání B-tým odehraje proti rezervě Táborska už v pátek 17. května od 17:00.

2:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

Slavata - Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval, Toula (46. Vorlický), Pech Dav. (78. Behenský), Žitný (46. Pech Dom.), Diouf (37. Sy), Ogungbayi, Rama (46. Škoda)

FC Písek

Lerch - Arzberger, Baďura (63. Marousek), Belej (86. Novák), Běloušek, Koreš, Pech, Sajtl (46. Dohnal), Stech, Vokurka, Voráček (88. Bartizal)

Detaily utkání

Branky
51. Vorlický, 55. Pech Dom. - 16. Voráček, 69. Dohnal
Diváci
318
Žluté karty
30. Žitný - 17. Sajtl, 18. Lerch, 74. Voráček, 77. Koreš, 83. Pech
Červené karty
32. Vokurka
Rozhodčí
Langmajer - Hodek, Kříž

Aktuálně

Akademie posiluje na vedoucích pozicích. Přichází Mareček a Kalus

2. 7. 2024
Mládežnická akademie posiluje. Na pozici šéftrenéra brankařů přichází Vojtěch Mareček. Kondici bude mít v akademii nově na starosti Jakub Kalus.

Mládežníci zakončili sezonu prvenstvími na mezinárodních turnajích

18. 6. 2024
Žáci i přípravky si odvezli z mezinárodních turnajů zlaté medaile. Kluci z U14 vyrazili na fotbalový víkend do Rakouska. Dorostenci zakončili ligové ročníky. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Kryštof Čížek míří do Hoffenheimu

15. 6. 2024
Šestnáctiletý záložník Kryštof Čížek odchází z mládežnické akademie a míří do německého Hoffenheimu.

Další články