B-tým v přípravě remizoval s druholigovým Žižkovem | SK Slavia Praha
Více

B-tým v přípravě remizoval s druholigovým Žižkovem

2:2
(1:0)
přát., 3. 2. 2024, Xaverov
přát., 3. 2. 2024, Xaverov
SK Slavia Praha B - FK Viktoria Žižkov
Slávistický B-tým v sobotu 3. února dopoledne remizoval s druholigovým Žižkovem. V prvním poločase otevřel skóre Mikuláš Konečný, ve druhém pak vyrovnával hlavou Milan Škoda.

Sešívaní odehráli třetí přípravné utkání v sobotu 3. února na umělé trávě na Xaverově. Soupeřem slávistické rezervy byl druholigový Žižkov.

Svěřenci trenéra Davida Střihavky vstoupili do utkání rozvážně a hra se rychle přelévala. První velkou šanci měl ve 23. minutě Adam Pudil, který se po centru od Matěje Zachoval šikovně otočil na hranici velkého vápna a vyslal střelu na bránu, která skončila ovšem těsně vedle tyče. O pět minut později se už slávisté mohli radovat. Opět Zachovalův míč, tentokrát z rohu, zamířil na brankáře hostů, kde ho dokázal jemně tečovat za záda gólmana hlavou Mikuláš Konečný. Do pěkné příležitosti se po individuální akci a kličce ve vápně dostal Michail Voriazidis, jeho pokus levou nohou směřoval ovšem jen na břevno.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté podobně jako do toho prvního a ze hry měla více Viktoria Žižkov. V 56. minutě se podařilo Žižkovu srovnat, když se do přízemního centru opřel Sodoma a prostřelil Sirotníka. Žižkov se dostal do hry a hned v 58. minutě skóroval znovu po akci ve středu hřiště a šel tak do vedení.

V 65. minutě slávisté naposledy prostřídali a do hry šel Milan Škoda. Ten se hned po třech minutách na hřišti dostal do slibné příležitosti na malém vápně. Přes skrumáž hráčů se mu ale nepodařilo poslat prudký míč na bránu. Milan Škoda byl při chuti a v 70. minutě se dostal do další gólové příležitosti, když se ocitl v náběhu sám před brankářem hostí, ten ho ale stihl rychle sblížit a míč tak skončil na rohu. Do třetice akce Milana Škody v 71. minutě už skončila vyrovnávacím gólem. Vicotr Boluwatife Ogungbayi poslal přesný centr do vápna, kdy se ho vysoký útočník našel a hlavou poslal míč za záda brankáře.

Do konce utkání měl ještě šanci na vítěznou trefu Samuel Pikolon z volného přímého kopu. Jeho ostrá střela však trefila pouze břevno.

Slávisté se tak ve třetím přípravném utkání rozešli se svým soupeřem smírně 2:2. Další prověrka čeká na slávistickou rezervu v sobotu 10. února od 10:30, kdy odehrají utkání proti rezervě Bayernu Mnichov v Mnichově.

2:2

Sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval (57. Pudil M.) - Behenský (57. Dufek), Jelínek T. (57. Pech Dom.), Voriazidis (65. Bejbl) - Pudil A. (65. Škoda), Ogungbayi, Pikolon

Detaily utkání

Branky
28. Konečný, 71. Škoda - 56. Sodoma, 58. Sodoma
Diváci
86

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články