Vejvar a Stoch zařídili výhru v Nitře | SK Slavia Praha
Více

Vejvar a Stoch zařídili výhru v Nitře

0:2
(0:0)
přát., 7. 9. 2018, Štadion pod Zoborom
přát., 7. 9. 2018, Štadion pod Zoborom
FC Nitra - SK Slavia Praha
Slavia se v utkání v rámci slavnostního otevření zrekonstruovaného stadionu v Nitře utkala s domácím celkem. Sešívaní zvítězili díky gólům Jana Vejvara a Miroslava Stocha 2:0.

Sešívaní kvůli reprezentačním povinnostem nastoupili do zápasu v kombinované sestavě. Premiérový start si připsala nová posila Slavie Ibrahim Traoré, v základní sestavě pak nastoupili mladíci Adam Petrák a Marcel Čermák.

Hned v první minutě se do šance dostal Miroslav Stoch, který povedenou střelo prověřil brankáře Nitry. Na druhé straně o malinkou chvíli později výborným skluzem zastavil nadějnou šanci Nitry Ondřej Kúdela. Největší příležitost domácích přišla po centru z levé strany, kdy se domácí útočník dostal do zakončení na zadní tyči, střílel ale nad.

První poločas příliš dalších fotbalových momentů nenabídl a tak se do šaten šlo za stavu 0:0.

Na první trefu se čekalo až do 60. minuty. Povedenou ránu z dálky z kopačky Miroslava Stocha vyrazil brankář Hroššo pouze před sebe a dobíhající Jan Vejvar dorazil míč do branky. Sešívaní se o pár minut později dočkali další trefy, přihrávku Jana Vejvara tečoval do sítě Ibrahim Traoré, který byl ale v době přihrávky v ofsajdu a gól tak neplatil.

V další příležitosti byl Miroslav Stoch, jeho střela levačkou ale skryl brankář Nitry v rukavicích. V 69. minutě si na přihrávku za obranu naběhl Jaroslav Zelený, skvělým zákrokem ale zabránil ve druhém gólu Slavie brankář Nitry. Ke střele z dálky se odhodlal také Alex Baluta, branku těsně minul.

Skóre zápasu tak uzavřel domácí odchovanec Miroslav Stoch, který si navedl míč na pravačku a krásnou ranou nedal brankáři Nitry šanci.

Další příležitosti už k viděni nebyly. Sešívaní tak zvítězili v Nitře 2:0 díky trefám Jana Vejvara a Miroslava Stocha.

0:2

Sestavy

FC Nitra

Hroššo - Kóňa, Adilson, Vrábel, Chovanec, Šimončič (K), Machovec, Dubeň, Farkaš, Cherednychenko, Charizopulos Náhradníci:

SK Slavia Praha

Kovář (62. Vantruba) – Frydrych, Kúdela, Pokorný, Zelený – Petrák (70. Červ), Traoré (84. Žežulka) – Čermák (58. Vejvar), Baluta, Stoch (83. Mareš) – Škoda (27. Musa)

Detaily utkání

Branky
60. Vejvar, 82. Stoch

Aktuálně

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články