Novou posilou Slavie je Tomáš Chorý | SK Slavia Praha
Více

Novou posilou Slavie je Tomáš Chorý

Reprezentační útočník Tomáš Chorý přestupuje do Slavie. Devětadvacetiletý útočník, dvojnásobný mistr ligy a autor padesáti ligových tref, který naposledy působil ve Viktorii Plzeň, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2027.

„Úkolem tohoto klubu je od nepaměti porážet svého největšího rivala v derby, vyhrávat tituly a tím dělat radost našim fanouškům. Věřím, že Tomášův příchod do už tak silného tymu Slavie nám pomůže plnit tento historický úkol lepe než v posledních letech,“ říká předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Chci v životě udělat něco víc, posunout se dál v kariéře. Chci být prospěšný týmu, střílet góly, sbírat body, chci si zase zahrát Ligu mistrů. V rozhodování mi pomohl Jindra Staněk i další reprezentanti ze Slavie. Určitou nálepku mám asi v celé republice, té se nezbavím. Budu chtít ukázat fanouškům svou pravou stránku. Že jsem vítězný typ, že nevypustím jediný souboj. Teď si s rodinou zaletím na krátkou dovolenou, pak se vrátím do tréninkového procesu. A budu připravený to odšpuntovat, začít novou kapitolu,“ říká Tomáš Chorý.

Tomáš Chorý v nejvyšší soutěži debutoval 22. února 2014 v dresu Sigmy Olomouc proti Slavii. Na začátku roku 2018 zamířil z Hané do Viktorie Plzeň, kde se postupem času vypracoval v jednu z klíčových opor.

Se Západočechy oslavil dva mistrovské tituly, zahrál si základní skupinu Ligy mistrů, 1. listopadu 2022 v domácím utkání proti Barceloně dvakrát skóroval. V uplynulém ročníku byl součástí tažení Viktorie do čtvrtfinále Konferenční ligy, připsal si čtyři góly a dvě přihrávky, se svými spoluhráči vypadl až po prodloužení s pozdějším finalistou Fiorentinou.

V tuzemské lize v ročníku 2023/24 za 30 utkání skóroval dvanáctkrát a přidal pět asistencí, čtyři starty v MOL Cupu přetavil ve tři přesné trefy. Dařilo se mu v duelech s druhým pražským S, mezi 10. březnem a 26. květnem slavil ve třech vzájemných střetnutích hned čtyři góly.

Celkem v české nejvyšší soutěži za devět sezon dvoumetrový útočník odehrál 207 utkání s bilancí 50 branek a 18 asistencí. Obdržel 44 žlutých karet, vyloučen nebyl ani jednou.

Ve svém fotbalovém CV má i zahraniční angažmá v belgickém Waregemu v sezoně 2020/21, šestnáct zápasů pro čtyři branky a jednou asistenci.

Svůj reprezentační debut Chorý zaznamenal 20. listopadu v závěrečném utkání kvalifikace o Euro 2024, k výhře nad Moldavskem a postupu na ME pomohl gólem a asistencí. Na evropském šampionátu zasáhl do utkání s Portugalskem a Tureckem.

Aktuálně

EURO už házím za hlavu. Teď se musím připravit

5. 7. 2024
Už to vypadalo, že se Petr Ševčík na dalším evropském šampionátu neobjeví, pak byl ale donominován a v Německu si zahrál dva zápasy. Teď se jako první z reprezentantů připojil k týmu na herním soustředění v Horním Rakousku, po jeho příjezdu jsme zkušeného středopolaře vyzpovídali před kamerou.

Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie

5. 7. 2024
Třiadvacetiletá brankářka Olivie Lukášová odchází po šesti sezónách v červenobílém dresu do italského AS Řím.

Slavia hledá posilu pro práci s fanoušky

5. 7. 2024
Fandíš sportu a máš vášeň pro cestování? Jsi komunikačně diplomat/ka a jsi rád/a součástí velkých věcí a emotivní atmosféry? Pokud je odpověď na tyto otázky ano, tak by tě mohlo zajímat, že do fotbalového klubu SK Slavia Praha hledáme kolegu na pozici Support Liaison Officer (SLO).

Další články