Giannis-Fivos Botos přestupuje do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Giannis-Fivos Botos přestupuje do Slavie

Novou posilou Slavie je talentovaný řecký záložník Giannis-Fivos Botos. Třiadvacetiletý univerzál přichází z druholigového nizozemského Helmond Sport, v Edenu podepsal smlouvu do 30. června 2028, své působení zahájí na hostování.

„Giannis je talentovaný hráč, dobrý do ofenzivy. Má zajímavý fotbalový životopis, vyzkoušel si zahraniční angažmá. Navíc je schopný alternovat na několika pozicích. Věříme, že jednou by mohl být pro Slavii platným hráčem, je ale třeba připravit jej na naši úroveň, dát mu čas. Své působení proto zahájí na hostování, které pro něj hledáme v nejvyšší české soutěži," říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem nadšený. Slavia je velký evropský klub, dobře to víme i v Řecku. Když jsem se dozvěděl, že o mě mají zájem, nebylo o čem přemýšlet," dodává Giannis-Fivos Botos.

Třiadvacetiletý rodák z Atén a odchovanec AEK nastupuje na hřišti převážně jako střední ofenzivní záložník. V uplynulé sezoně zaznamenal za Helmond Sport ve druhé nejvyšší soutěži devět branek a sedm asistencí v 38 utkáních.

Celkově to byl pro 172 centimetrů vysokého záložníka třetí rok v Nizozemsku. Jednu sezonu odehrál i v nejvyšší lize Eredivisie, kam postoupil s týmem G.A. Eagles v rámci dvouletého hostování z AEK.

Ve své kariéře hostoval Botos i v Sheriffu Tiraspol, na podzim sezony 2022/23 odehrál osm utkání a vstřelil tři branky. Ve svém fotbalovém životopisu má i jeden start v Evropské lize, 5. listopadu 2020 v dresu AEK proti Zorje, a dva duely v rámci předkola Ligy mistrů za Sheriff proti Viktorii Plzeň.

Aktuálně

EURO už házím za hlavu. Teď se musím připravit

5. 7. 2024
Už to vypadalo, že se Petr Ševčík na dalším evropském šampionátu neobjeví, pak byl ale donominován a v Německu si zahrál dva zápasy. Teď se jako první z reprezentantů připojil k týmu na herním soustředění v Horním Rakousku, po jeho příjezdu jsme zkušeného středopolaře vyzpovídali před kamerou.

Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie

5. 7. 2024
Třiadvacetiletá brankářka Olivie Lukášová odchází po šesti sezónách v červenobílém dresu do italského AS Řím.

Slavia hledá posilu pro práci s fanoušky

5. 7. 2024
Fandíš sportu a máš vášeň pro cestování? Jsi komunikačně diplomat/ka a jsi rád/a součástí velkých věcí a emotivní atmosféry? Pokud je odpověď na tyto otázky ano, tak by tě mohlo zajímat, že do fotbalového klubu SK Slavia Praha hledáme kolegu na pozici Support Liaison Officer (SLO).

Další články