Soustředění i dva zápasy. B-tým startuje přípravu | SK Slavia Praha
Více

Soustředění i dva zápasy. B-tým startuje přípravu

Svěřenci trenéra Davida Střihavky zahájili přípravu na novou sezonu. Slávisté míří do Nymburka a čekají je dva přípravné zápasy. První kolo Chance Národní Ligy je pak na programu 20. července proti Táborsku.

Slávistický B-tým se po krátké přestávce sešel k přípravě na novou sezonu. Po dvou týdnech volna sešívaní opět naskočili do tréninku a společně odcestovali na soustředění do Nymburka.

„Dovolená byla krátká, ale na přípravu jsme se už těšili. Soustředěním v Nymburce chceme plynule navázat na práci z konce sezony, kdy byli hráči na kondičním vrcholu. Nemáme v plánu zařazovat dvou nebo třífázové tréninky, chceme plynule zátěž přidávat. V přípravě nás čekají dva zápasy se soupeřem a bavíme se o jednom modelovém utkání. Chceme vidět všechny hráče v akci a také rovnoměrně rozložit jejich zatížení. Našim primárním cílem i ve druhé lize zůstává rozvoj hráčů, jak individuální, tak týmový,“ říká na startu přípravy hlavní trenér David Střihavka

V Nymburce stráví sešívaní sedm dní a odehrají jeden přípravný duel. V sobotu 6. července se od 10:00 utkají s Příbramí.

Po návratu z přípravného kempu absolvují týden tréninkového procesu na Xaverově a 13. července čeká slávistický B-tým generálka na druhou ligu s A-týmem pražské Dukly od 10:30 v Písku.

1. července START PŘÍPRAVY
1. - 7. července SOUSTŘEDĚNÍ V NYMBURCE
6. července SLAVIA "B" - PŘÍBRAM 10:00, NYMBURK
13. července SLAVIA "B" - DUKLA PRAHA 10:30, PÍSEK
20. července, první kolo ChNL TÁBORSKO - SLAVIA "B" 17:00, TÁBOR

V B-týmu došlo rovněž k několika hráčským změnám. Miloš a Adam Pudilové míří na hostování do Vlašimi. S týmem se loučí záložník Michail Voriazidis, který se vrací do Řecka. Stejně tak si nové angažmá hledá Petr Hronek, se kterým se Slavia domluvila na předčasném ukončení kontraktu. Brankář Tomáš Kolodziej přestupuje do Mostu.

Jan Trédl, Mikuláš Konečný, Dominik Pech a Lukáš Vorlický odcestovali na herní soustředění do Rakouska s A-týmem.

Naopak k slávistické rezervě se připojili navrátilci z hostování Daniel Šmiga a Štěpán Beran. Na zkoušku přichází ukrajinský obránce Yazly Nazarov. Do přípravy se zapojí také mladíci z U19: Matyáš Mervard, Jan Lacko, Tobias Boledovič, David Mikulanda, Karel Belžík a Denis Hanzelka, který rehabilituje po zranění křížového vazu. Po přípravném kempu tým doplní z U19 Šimon Slončík a Jakub Kolísek.

Ke změnám dochází také na poli realizačního týmu. S klubem se loučí kondiční trenér Jan Svoboda a analytik Matej Varjan. Pozici kondičního trenéra bude prozatím zastávat nově příchozí šéf kondičního úseku Jakub Kalus.

Aktuálně

EURO už házím za hlavu. Teď se musím připravit

5. 7. 2024
Už to vypadalo, že se Petr Ševčík na dalším evropském šampionátu neobjeví, pak byl ale donominován a v Německu si zahrál dva zápasy. Teď se jako první z reprezentantů připojil k týmu na herním soustředění v Horním Rakousku, po jeho příjezdu jsme zkušeného středopolaře vyzpovídali před kamerou.

Já se vrátím! Olivie Lukášová odchází ze Slavie

5. 7. 2024
Třiadvacetiletá brankářka Olivie Lukášová odchází po šesti sezónách v červenobílém dresu do italského AS Řím.

Slavia hledá posilu pro práci s fanoušky

5. 7. 2024
Fandíš sportu a máš vášeň pro cestování? Jsi komunikačně diplomat/ka a jsi rád/a součástí velkých věcí a emotivní atmosféry? Pokud je odpověď na tyto otázky ano, tak by tě mohlo zajímat, že do fotbalového klubu SK Slavia Praha hledáme kolegu na pozici Support Liaison Officer (SLO).

Další články