Ewerton přestupuje do Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Ewerton přestupuje do Baníku Ostrava

Ewerton, sedmadvacetiletý křídelník, který v Ostravě v minulé sezoně působil na hostování, se stává kmenovým hráčem Slezanů.

Ewerton Paixao da Silva do Slavie přišel v létě 2022 z Mladé Boleslavi. V první sezoně ho výrazně zbrzdily zdravotní problémy, v sešívaném nastoupil do 26 utkání a vstřelil pět gólů, zahrál si ve skupině Konferenční ligy.

Před uplynulou sezonou zamířil na hostování do Baníku Ostrava, ve Slezsku se okamžitě stal oporou, během jednatřiceti ligových zápasů nastřílel čtvrtinu všech gólů Ostravanů – celkem čtrnáct a zapsal i pět asistencí, Chacharům pomohl po čtrnácti letech k návratu do Evropy.

Po povedené sezoně na Městském stadionu ve Vítkovicích do Ostravy přestupuje natrvalo. S Baníkem bude proti lepšímu z dvojice Tallinna Kalev – FC Urartu bojovat v druhém předkole Konferenční ligy.

Ať se ti daří, Ewe!

Aktuálně

O navrátilcích, únavě i běžecké přípravě

29. 6. 2024
Asistent Milan Kerbr zhodnotil přípravný zápas s Pardubicemi, který skončil remízou 1:1. Hovořil o spokojenosti s přípravou, návratu hráčů z hostování, náročných teplotních podmínkách a plánech na herní soustředění.

Těžké podmínky a úžasná kulisa. Moc jsem si to užil

29. 6. 2024
Po prvním přípravném utkání, které skončilo remízou 1:1 s Pardubicemi, okomentoval Filip Prebsl průběh zápasu, kondiční soustředění i skvělou diváckou atmosféru.

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

29. 6. 2024
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

Další články