Jindřicha Staňka čeká operace: Vrátím se silnější! | SK Slavia Praha
Více

Jindřicha Staňka čeká operace: Vrátím se silnější!

Jindřich Staněk ve čtvrtek v Ústřední vojenské nemocnici podstoupil vyšetření, magnetická rezonance odhalila luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy.

Reprezentační brankářská jednička v nejbližších dnech po splasknutí otoku podstoupí operaci, následovat bude dlouhá rekonvalescence.

„Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění na EURO. Ničeho ale nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat. Děkuju všem za podporu,“ říká Jindřich Staněk.

„Vyšetření magnetickou rezonancí v ÚVN potvrdilo rozsah poranění ramenního kloubu, který byl v zápase vyklouben. K zakloubení došlo ihned v kabině lékaři národního týmu," dodává MUDr. Petr Krejčí, který má na starost slávistický A-tým.

„Jindrovi přeju především brzké uzdravení, na evropském šampionátu předváděl skvělé výkony. Pro nás je to samozřejmě obrovská ztráta, protože Jindra se během půl roku vypracoval mezi velké opory týmu. Víme, že se s jeho absencí musíme vyrovnat. Máme řadu řešení z vlastních zdrojů jako Aleš Mandous nebo Ondrej Kolář, kteří mají evropské zkušenosti, a Tondu Kinského, který se vrátil z hostování. Tihle kluci se podělí o to, aby nahradili Jindru během jeho rekonvalescence,“ říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Staněk se zranil ve středu v závěrečném duelu základní skupiny ME proti Turecku (1:2), při zákroku proti střele Kenana Yildize. V utkání jej následně nahradil Matěj Kovář.

Od svého příchodu z Plzně 28letý reprezentační gólman odchytal za Slavii dvanáct ligových zápasů pro šest čistých kont. Branku sešívaných hájil také v obou osmifinále Evropské ligy proti AC Milán.

Jindro, přejeme hodně sil a brzké uzdravení! Myslíme na tebe!

Aktuálně

O navrátilcích, únavě i běžecké přípravě

29. 6. 2024
Asistent Milan Kerbr zhodnotil přípravný zápas s Pardubicemi, který skončil remízou 1:1. Hovořil o spokojenosti s přípravou, návratu hráčů z hostování, náročných teplotních podmínkách a plánech na herní soustředění.

Těžké podmínky a úžasná kulisa. Moc jsem si to užil

29. 6. 2024
Po prvním přípravném utkání, které skončilo remízou 1:1 s Pardubicemi, okomentoval Filip Prebsl průběh zápasu, kondiční soustředění i skvělou diváckou atmosféru.

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

29. 6. 2024
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

Další články