Hvězdné přání. Rodinná tradice a nezapomenutelný den pro Nelu | SK Slavia Praha
Více

Hvězdné přání. Rodinná tradice a nezapomenutelný den pro Nelu

Pro šestnáctiletou Nelu, která od dětství bojuje se spinální svalovou atrofií, byl jedním ze snů navštívit stadion Eden a poprvé naživo podpořit svůj oblíbený klub. Díky společnému úsilí její rodiny a projektu „Hvězdná přání“ se tento sen stal skutečností.

Nela, která žije s maminkou v Žatci, se od mala potýká s vážným zdravotním problémem. Ve věku patnácti měsíců zůstala nehybná s diagnózou spinální svalové atrofie. Přestože je odkázaná na invalidní vozík, Nelča nikdy neztratila svůj optimismus a radost ze života.

Její každodenní radosti zahrnují focení a rybaření. Bohužel, kvůli progresi nemoci jí na tyto koníčky ubývají síly. Jedna vášeň však zůstává silná – láska k fotbalu, a zejména ke Slavii, která je v jejich rodině zakořeněná po generace. Nelinku k ní vedl její dědeček, který byl sám fotbalistou, a babička, která byla oddanou slávistkou odmala.

Právě díky odkazu rodinné tradice a podpoře Slavie se podařilo splnit Nely sen. V rámci projektu „Hvězdná přání“ poprvé v životě navštívila Prahu a měla příležitost vidět stadion Eden, domov svého milovaného klubu, na vlastní oči. Pro Nelu to byl nejen splněný sen, ale i nezapomenutelný zážitek plný emocí a radosti.

Když Nela dorazila na stadion, její oči zářily nadšením. Viděla klubové artefakty a historické momenty, které formovaly Slavii tak, jak ji známe dnes. Setkala se s hráči a trenéry a společně si v zápasový den užili nezapomenutelné chvíle.

Ve Slavii jsme hrdí na to, že jsme mohli být součástí tohoto výjimečného okamžiku. Přejeme Nele a její mamince hodně síly a dalších krásných zážitků. Slavia není jen fotbalový klub, je to rodina, která spojuje a přináší radost.

Nelčo, děkujeme, že jsi nám ukázala, co znamená skutečná vášeň a odhodlání. Jsi inspirací pro nás všechny.


Aktuálně

O navrátilcích, únavě i běžecké přípravě

29. 6. 2024
Asistent Milan Kerbr zhodnotil přípravný zápas s Pardubicemi, který skončil remízou 1:1. Hovořil o spokojenosti s přípravou, návratu hráčů z hostování, náročných teplotních podmínkách a plánech na herní soustředění.

Těžké podmínky a úžasná kulisa. Moc jsem si to užil

29. 6. 2024
Po prvním přípravném utkání, které skončilo remízou 1:1 s Pardubicemi, okomentoval Filip Prebsl průběh zápasu, kondiční soustředění i skvělou diváckou atmosféru.

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

29. 6. 2024
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

Další články