Tým legend na Vysočině: Nejen 160 tisíc korun pro Miu | SK Slavia Praha
Více

Tým legend na Vysočině: Nejen 160 tisíc korun pro Miu

Legendy Slavie a další osobnosti ze sportovního i kulturního světa se v sobotu 22. června spojily na hřišti v Ledči nad Sázavou při charitativním zápase na podporu Nadačního fondu Slavie a malé Mii. Na její léčbu se podařilo vybrat 160 000 Kč. DĚKUJEME VŠEM, kteří pomohli!

Před zápasem proběhla také návštěva Dětského domova v Humpolci. Na další utkání Týmu legend se můžete těšit 27. července 2024 v Herálci.

„Začal bych poděkováním, že kluci přijeli, udělali si čas a podpořili náš fond a výtěžek pro Miu. Poděkování taky ledečskému klubu. Povedlo se to a myslím, že se vybraly krásné peníze a Nadační fond Slavie jede, a to je skvělé. Strašně rád tyhle zápasy hraju,“ říká David Kalivoda, rodák z Ledče.

Zápas plný hvězd

Za Tým legend Slavie nastoupila řada známých fotbalových jmen, jako jsou Marek Suchý, David Kalivoda, Ondřej Šourek, Zdeněk Šenkeřík nebo Blanka Pěničková. Na hřišti je doplnily i jiné osobnosti z oblasti kultury a sportu, mezi nimi Michal Suchánek, Jan Koukal a Matúš Juráček. Tito hráči ukázali, že fotbal má nejen sportovní, ale i společenský a charitativní rozměr.

„Byl to pro mě první zápas za Tým legend a jsem hrdá na to, že se k nim můžu hlásit. Zvlášť, když jsou okolo mě kluci, kteří mají něco za sebou. Jsem ráda, že to vyšlo a bylo to super,“ komentuje svou premiéru v dresu Týmu legend Blanka Pěničková.

„Je moc fajn, že si všichni našli chvilku a vážili cestu pro dobrou věc. Atmosféra v šatně byla skvělá už před zápasem, staré dobré vtípky lítaly vzduchem tak, jak jsme byli vždy zvyklí,“ dodává bývalý útočník Slavie Zdeněk Šenkeřík.

Předzápasová návštěva dětského domova

Před zápasem navštívili někteří z Týmu legend Slavie Dětský domov v Humpolci. David Kalivoda se synem a ředitelkou Nadačního fondu Slavie Veronikou Dobrovskou zde strávili příjemné odpoledne s dětmi, během kterého si zahráli fotbal a povídali u čaje, což přineslo spoustu radosti a smíchu. Na závěr děti své hosty provedly zázemím domova.


„Návštěva nějaké sportovní legendy zde u nás v dětském domově je vždy vítána, protože děti to velice motivuje k dalším úspěchům. Jsou rádi, že vidí někoho, kdo v životě něco dokázal, a samy mají potom zájem se rozvíjet ve svých činnostech ve volném čase,“ říká Lucie Kičinová, vedoucí vychovatelka Dětského domova Humpolec.

Významná pomoc pro malou Miu

„Jsme vděční všem, kteří se na této akci podíleli. Příběh malé Mii nás velmi zasáhl a jsme rádi, že jsme mohli přispět k tomu, aby se její rodině alespoň trochu ulevilo,“ komentuje Veronika Dobrovská, výkonná ředitelka Nadačního fondu Slavie.

Díky štědrosti všech zúčastněných se v areálu FK Kovofiniš Ledeč nad Sázavou podařilo předat částku 160 000 Kč, která bude využita na podporu malé Mii a její rodiny. Peníze pomůžou pokrýt náklady spojené s léčbou a další potřebné výdaje.

Na příští utkání Týmu legend se můžete těšit 27. července 2024 v Herálci.


Aktuálně

O navrátilcích, únavě i běžecké přípravě

29. 6. 2024
Asistent Milan Kerbr zhodnotil přípravný zápas s Pardubicemi, který skončil remízou 1:1. Hovořil o spokojenosti s přípravou, návratu hráčů z hostování, náročných teplotních podmínkách a plánech na herní soustředění.

Těžké podmínky a úžasná kulisa. Moc jsem si to užil

29. 6. 2024
Po prvním přípravném utkání, které skončilo remízou 1:1 s Pardubicemi, okomentoval Filip Prebsl průběh zápasu, kondiční soustředění i skvělou diváckou atmosféru.

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

29. 6. 2024
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

Další články