Spanilá cesta do druhé ligy: Neobyčejná sezona! | SK Slavia Praha
Více

Spanilá cesta do druhé ligy: Neobyčejná sezona!

B-tým pod vedením trenéra Davida Střihavky postoupil po roce opět do druhé ligy. Nejlepší útok v čele s Boluwatifem a Trédlem, sedmi zápasová šňůra bez porážky. I taková byla cesta za postupem.

Slávistický B-tým se po roce vrací do druhé nejvyšší soutěže. Svěřenci trenéra Davida Střihavky dokázali dostát nastavenému cíli z úvodu sezony a uspět v cestě za kýženým postupem.

Už od podzimní části sezony sešívaní vévodili tabulce ČFL, pronásledovala je motivovaná Hostouň. I díky sérii sedmi zápasů bez porážky, a především vítězství v posledním podzimním utkání proti Hostouni (2:1), se slávisté stali půlmistry.

V průběhu jara si dokázali červenobílí vydobýt i sedmibodový náskok na prvním místě. V tu dobu Hostouň vystřídaly v těsném pronásledování mladých slávistů Domažlice. Rozhodující zápas právě proti Západočechům slávistický B-tým zvládl a zvítězil 1:0. O týden později proti rezervě Budějovic už stvrdil vítězství v ČFL. Baráž proti Velvarům už byla jen formalita, i tu ale výrazně omlazený tým zvládl a právem si tak zajistil postup do druhé nejvyšší soutěže.


Dva nejlepší střelci

Slávistický B-tým zdobila v průběhu celé sezony schopnost skórovat. Na cestě zpět do druhé ligy nasázeli sešívaní 81 branek a mají tak suverénně nejlepší útok soutěže. Největší podíl na vstřelených gólech má Victor Boluwatife Ogungbayi, před svým vážným zraněním stihl ve 21 zápasech nasázet do sítě soupeřů 13 gólů. Stejný počet vstřelil také Jan Trédl ve 29 utkáních.

Neohrožený Trédl

Pravý obránce Jan Trédl se stal nejvýraznější postavou uplynulého ročníku. Nejenže se ze své pozice stal nejlepším střelcem týmu, ale rovněž byl i jeho nejvytíženějším článkem. Nastoupil do 29 zápasů a odehrál celkem 2483 minut. Patří mu rovněž prvenství v počtu obdržených žlutých karet. Bylo jich šest.

„Já na tuto sezonu nikdy nezapomenu. Není to obyčejná sezona. Pro někoho se ten postup zdál jako samozřejmost, ale my jsme věděli, že to bude nesmírně těžké. Měli jsme v kádru spoustu mladých hráčů a všichni měli velmi nabitý program. Nastupovali poprvé v dospělém fotbale, hráli Al Abtal, měli reprezentace, někdo dokonce maturoval. Bylo to pro všechny hodně náročné a já jsem rád, že jsme to zvládli. Dokázali jsme to dotáhnout až do konce, vyhráli jsme ČFL. A i s ještě mladším týmem jsme si vybojovali právoplatný postup do druhé ligy skrz baráž. Čeká nás teď krátká dovolená a od 1. července začíná příprava, kdy jedeme na soustředění do Nymburka,“ říká hlavní trenér B-týmu David Střihavka.

Aktuálně

O navrátilcích, únavě i běžecké přípravě

29. 6. 2024
Asistent Milan Kerbr zhodnotil přípravný zápas s Pardubicemi, který skončil remízou 1:1. Hovořil o spokojenosti s přípravou, návratu hráčů z hostování, náročných teplotních podmínkách a plánech na herní soustředění.

Těžké podmínky a úžasná kulisa. Moc jsem si to užil

29. 6. 2024
Po prvním přípravném utkání, které skončilo remízou 1:1 s Pardubicemi, okomentoval Filip Prebsl průběh zápasu, kondiční soustředění i skvělou diváckou atmosféru.

Na úvod herní přípravy remíza s Pardubicemi

29. 6. 2024
Slávisti v prvním přípravném duelu na novou sezonu v Roudnici nad Labem remizovali s Pardubicemi 1:1. Na vedoucí branku Východočechů odpověděl pár sekund před závěrečným hvizdem Václav Jurečka.

Další články