PREVIEW: Schranz a Trpišovský před zápasem s Baníkem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Schranz a Trpišovský před zápasem s Baníkem

Finále FORTUNA:LIGY startuje! Slávisti v sobotu přivítají ve Fortuna Areně Baník Ostrava. O utkání promluvili hlavní trenér Jindřich Trpišovský a záložník Ivan Schranz.

Do boje sešívané požene tradičně vyprodaný Eden. „S Baníkem jsou to vždycky skvělé zápasy, skvělá atmosféra, padá hodně gólů. Jsou to vynikající fotbaly, těšíme se, chystáme se na to. Chceme doma dobře odstartovat,“ říká Jindřich Trpišovský. „Víme, že už nesmíme zaváhat. Uděláme všechno, abychom v každém zápase, co nás teď čeká, sebrali tři body,“ dodává Ivan Schranz.

Baník skončil po základní části na čtvrtém místě tabulky. Oba letošní vzájemné souboje přinesly těsnou výhru sešívaných. V domácím prostředí zvítězil výběr Jindřicha Trpišovského 1:0, v prosinci ve Vítkovicích 3:2. „Musíme hrát nátlakově, tlačit se do šancí. Vnutit Baníku náš způsob hry. Musíme být efektivní, proměnit první šance, což se nám v posledních zápasech nedařilo. Baník je dopředu silný, nahoře mají Tanka, uzdravili se jim Klíma s Kubalou. Mají do ofenzivy i další zajímavé hráče, proto jsou v tabulce tam, kde jsou. Musíme je eliminovat a být sami nebezpeční z toho, co víme, že by na ně mohlo platit,“ popisuje hlavní trenér Slavie.

„Víme, jak silné mají hráče, jejich nejlepší, Ewerton, patří nám. To je pro nás dobře. Jsem rád, že s nimi máme zápas doma, mně osobně se na Baníku nehraje dobře. Doufám, že je dobrým výkonem zdoláme, půjdeme si za tím, co všichni chceme,“ hlásí slovenský reprezentant.

Slávisti se na start nadstavby naladili v Hradci Králové, kde vybojovali vítězství 2:1. „Chceme hlavně využít domácího prostředí, kde jsme silní. Určitě to může pomoci některým hráčům, kterým se v Hradci zadařilo. Dali branku, připravili ji, podali na svém postu dobrý výkon. To se pak přenáší do dalších utkání,“ je si vědom šéf sešívané střídačky.

Jindřich Trpišovský promluvil před startem nadstavby také o zdravotním stavu kádru. Hlavní trenér věří, že pro sobotní duel bude moci využít i kapitána Jana Bořila. „Obnovil si svalové zranění, ale výhled je dobrý, na sobotu by měl být připraven,“ uzavírá Trpišovský.

Zápas proti Baníku začíná v sobotu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás!

Aktuálně

PREVIEW: Kerbr a Jurásek před Slováckem

16. 5. 2024
K předposlednímu zápasu letošní sezony cestují slávisti do Uherského Hradiště, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí s domácím Slováckem. O duelu promluvili asistent Milan Kerbr a záložník Matěj Jurásek.

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články