PREVIEW: Kerbr a Zmrzlý před Teplicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Kerbr a Zmrzlý před Teplicemi

Dva dny po návratu z Milána se sešívaní představí v Edenu. V rámci 24. kola FORTUNA:LIGY přivítají rozjeté Teplice, o duelu promluvili Milan Kerbr s Ondřejem Zmrzlým.

Teplice válí, aktuálně jsou sedmým týmem tabulky. Za pět jarních kol pobraly 11 bodů. „Stoupají pořadím, předvádí skvělé výkony. V neděli nás nečeká nic lehkého. I přes náročný program, který máme, se musíme dobře připravit. Věřím, že to v Edenu zvládneme,“ říká Milan Kerbr.

„Mají formu, pro nás se ale nic nemění. Cíl máme jasný, titul, musíme zvládnout všechny duely, kor v domácím prostředí. Budeme chtít ze zápasu tři body,“ navazuje Ondřej Zmrzlý.

Sešívaní půjdou do nedělního utkání posilněni výkonem proti AC Milán. Úvodní osmifinále Evropské ligy sice skončilo na San Siru porážkou 2:4, výběr Jindřicha Trpišovského ale navzdory početnímu oslabení nedal svou kůži lacino.

„Pořád mi to leží v hlavě, takové zážitky jsou nepopsatelné, budu si je pamatovat do konce života. Kluci předvedli vynikající výkon, moc mě mrzí červená karta. Chtěl jsem si to s nimi rozdat v plném počtu, myslím si, že pak bychom je potrápili víc,“ zamýšlí se Kerbr.

„Dojmy jsou rozporuplné, zápas jsme výsledkově nezvládli, herně ano. Na to, jaká kvalita proti nám stála, jsme obstáli. Škoda čtvrtého gólu. Celé by to bylo ještě hezčí, hratelnější. Za týden ale uděláme všechno, abychom se do čtvrtfinále dostali,“ slibuje Zmrzlý.

Úvodní vzájemný souboj v rámci probíhající sezony skončil bezbrankovou remízou. A precizní obrana zdobí výběr Zdenko Frťaly dál. Skláři mají třetí nejlepší defenzivu v soutěži. „Musíme hrát ve velké intenzitě, přidat kvalitu. Pak šance přijdou, fanoušci nás poženou,“ zná recept Zmrzlý.

Milan Kerbr na závěr promluvil i o zdravotním stavu kádru. „Šéva a Zafi se asi ještě do pořádku nedají. Navíc nám vypadl Béřa, který má svalové zranění. Uvidíme, jak to poskládáme.“

Slávisty požene do boje tradičně vyprodaný Eden. „Fanoušci chodí na nás, nikoliv na soupeře. Toho si strašně vážíme, každý zápas jsou pro nás dvanáctým hráčem, moc jim za podporu děkujeme,“ uzavírá Zmrzlý.

Zápas proti Teplicím začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech.

Slávisti, těšíme se na vás!

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články