Nula vzadu je velmi cenná. Pardubicím vděčím za hodně | SK Slavia Praha
Více

Nula vzadu je velmi cenná. Pardubicím vděčím za hodně

Vrátil se do sestavy proti klubu, za který odehrál celou loňskou sezonu, a přispěl jak k čistému kontu, tak k výhře 3:0. „Věřím, že nasbírané sebevědomí dokážeme využít v těch nadcházejících utkáních," říká Tomáš Vlček po vítězství nad Pardubicemi.

Jak těžký to pro vás byl zápas po návratu do sestavy?
„Musím smeknout před Pardubicemi, protože hrály výborně. Měli jsme obrovský tlak, ale nemohli jsme se dostat ke gólu. O poločase jsme si v kabině řekli, že musíme hrát pořád stejně a že nám to tam padne. Naštěstí to pak Mojma třikrát trefil. Jsem moc rád, že jsme to zvládli s nulou vzadu, protože to je pro nás teď důležité. Byl to opravdu dobrý zápas, protože i Pardubice chtěly hrát fotbal a to se pak hraje lépe. Myslím, že se to fanouškům muselo líbit.“

Pardubice vás v obraně tolik neprověřily, ale hrozily z několika nebezpečných protiútoků. Jak složité je udržet koncentraci po celou dobu zápasu?
„Mnohdy je to daleko těžší, než když si soupeř vytvoří šance z postupného útoku, protože člověk do takových týmů buší, buší a někdy se může balón blbě odrazit do brejku, takže člověk pořád musí myslet na zadní vrátka a myslím, že se nám to dneska povedlo. Jsem moc rád ze všechny kluky, protože to není jenom o defenzivě, ale je to o celém týmu, protože jsme dneska všichni bránili dobře. Za nulu jsem rád.“

Hlavně v prvním poločase hodně útočných akcí Slavie začínalo u vás na pravé straně, kdy jste vysílal spoluhráče dlouhými přihrávkami. Byl to záměr hrát takhle na Pardubice?
„Věděli jsme, že jejich stopeři hrají poměrně vysoko, takže jsme je chtěli trošku rozhýbat dlouhými balóny za ně, aby se trošku posunuli. Takže byl to záměr a jsem rád, že nám to vycházelo. Že to bylo po mé straně je asi jedno, důležité je, že to vycházelo. Chtěl bych poděkovat fanouškům, protože byli naprosto fantastičtí a hnali nás celý zápas za vítězstvím až do konce. Klobou dolů a těšíme se na další zápasy.“

Vy jste v Pardubicích hrál. Po zápase jste se zdravil s velkou spoustou hráčů. Měl jste motivaci navíc?
„Odehrál jsem tam celou minulou sezonu, takže jsem věděl, co pan trenér Kováč po hráčích chce. Tušil jsem, jak asi budou hrát, ale bral jsem to ale jako normální zápas. Nebylo to tak, že bych se nějak extra více soustředil a chtěl se ukázat. Všechny zápasy se soustředím na maximum. Pardubicím jsem ale velmi vděčný, protože mě vzaly do první ligy a odehrál jsem tam opravdu velký počet zápasů, takže na to se nezapomíná a vždycky všechny rád vidím. Do konce sezony jim držím palce.“

Vás teď čeká hodně náročný program. Dvě derby po sobě a následně zápas na San Siru proti AC Milán. Jak důležité je to dnešní vítězství před náročným programem?
„Myslím si, že hodně. Potřebovali jsme si trošku zvednout sebevědomí před těmito zápasy, takže jsem opravdu moc rád, že jsme vyhráli 3:0 a že jsme udrželi nulu vzadu, protože to nás nakopne do dalších zápasů. Věřím, že nasbírané sebevědomí dokážeme využít v těch nadcházejících utkáních.“

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.


Aktuálně

ONLINE: Od 18:00 ve Fortuna Areně proti Baníku

4. 5. 2024
Sešívaní od 18:00 zahajují Finále FORTUNA:LIGY doma proti Baníku Ostrava. Do základní sestavy se vrací kapitán Jan Bořil.

Slávistky upekly 23. mistrovský titul

4. 5. 2024
Fotbalistky Slavie suverénně ovládly další ligovou sezonu a zaslouženě si vychutnávají oslavu třetího mistrovského titulu v řadě. Jejich dominantní výkony jim přinesly úžasnou sérii 23 ligových zápasů bez jediné prohry!

ONLINE: Od 15:00 na Slovácku

4. 5. 2024
Slávistky hrají od 15:00 se Slováckem na stadionu v Kunovicích, kde mohou v případě vítězství zpečetit zisk mistrovského titulu.

Další články