V osmifinále Evropské ligy proti AC Milán | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále Evropské ligy proti AC Milán

Páteční los rozhodl, že se Slavia v osmifinále Evropské ligy postaví proti AC Milán. Úvodní duel proběhne 7. března na legendárním stadionu San Siro, odvetu odehrajeme v Edenu o týden později.

Těsně před půl jednou byl ve švýcarském Nyonu vytažen AC Milán jako soupeř Slavie pro osmifinále Evropské ligy. Jeden ze sedmi možných soupeřů přešel v play off přes francouzský Rennes po dramatickém dvojzápase.

Na unikátním San Siru se slávisté představili relativně nedávno, když si po výborném výkonu odvezli bod po remíze proti konkurenčnímu Interu Milán. Jeho odvěký rival AC se momentálně nachází na třetím místě italské ligy. Největší hvězdy týmu pod vedením Stefana Pioliho jsou obránce Theo Hernández, portugalský křídelník Rafael Leao a momentálně nejlepší střelec týmu Olivier Giroud. Právě francouzský reprezentant byl důležitou součástí týmu Chelsea, proti kterému Slavie zakončila svoji pouť Evropskou Ligou ve čtvrtfinále ročníku 2018/2019.

Nejčerstvější vzpomínky na italského giganta má v nynějším kádru Slavie David Zima, který přispěl k vítězství Turína v Miláně během osmifinále italského poháru loňské sezony.

První zápas proti AC Milán odehrajeme 7. března na půdě soupeře, odvetu o týden později doma v Edenu. O přesném čase výkopu obou utkání a prodeji vstupenek budeme informovat v nejbližších dnech.

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.


Aktuálně

PREVIEW: Kerbr a Jurásek před Slováckem

16. 5. 2024
K předposlednímu zápasu letošní sezony cestují slávisti do Uherského Hradiště, v sobotu od 17:00 je čeká střetnutí s domácím Slováckem. O duelu promluvili asistent Milan Kerbr a záložník Matěj Jurásek.

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články