Kateřina Svitková se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Kateřina Svitková se vrací do Slavie

Čtyřnásobná vítězka ankety Fotbalistka roku a držitelka čtyř mistrovských titulů, včetně jednoho anglického, Kateřina Svitková, se po čtyřleté pauze vrací do Slavie. Sedmadvacetiletá fotbalová reprezentantka bude hostovat ve Slavii z anglické Chelsea do konce jarní sezony.

Kateřina Svitková se připojila k týmu Slavie v roce 2013, po přestupu z Plzně, kde byla vyhlášena Talentem roku. Během svého působení v pražském klubu se jí podařilo získat čtyři mistrovské tituly, dvakrát český pohár a třikrát ovládla pořadí nejlepších střelkyň ligy. Za Slavii nastoupila k 177 zápasům, během kterých dokázala vstřelit úctyhodných 188 gólů. V roce 2018 byla Svitková zvolena osobností ligy, ale také se zapsala do povědomí fotbalového světa po boku velikánů jako jsou Messi a Ronaldo, když ve čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov na stadionu v Edenu před téměř sedmitisícovým publikem vstřelila nezapomenutelnou branku, která byla označena za jeden z nejkrásnějších gólů sezony UEFA. Její neobyčejný talent a značný přínos fotbalu byly uznány ziskem titulu Fotbalistka roku v letech 2015, 2018, 2019 a 2020. V reprezentaci si připsala více než 35 startů, během nichž dokázala nastřílet 17 branek.

"S Kateřinou přichází nejen talent, ale i zkušenosti z jednoho z nejlepších fotbalových klubů na světě. Věříme, že se stane vzorem i pro naše mladé hráčky, které sní o podobné kariéře," říká Daniel Konrád, člen představenstva Slavie Praha. "Klubové ambice jsou jasné - chceme vyhrávat a dosahovat vynikajících výsledků na všech frontách," dodává.

V roce 2020 opustila po sedmi letech Slavii a stala se první českou profesionální fotbalistkou, která zamířila do Anglie, konkrétně do klubu West Ham United. Během svého působení odehrála za kladiváře 35 zápasů a zaznamenala 5 branek. V rámci svého angažmá se také setkala s bývalými hráči Slavie, Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Její kariéru však bohužel poznamenalo zranění, kvůli kterému musela podstoupit první operaci.

V roce 2022 se jí splnil dětský sen o fotbalové kariéře, když přestoupila do anglické Chelsea a oblékla dres s číslem 13. Stala se součástí týmu po boku světových fotbalových hvězd, jako jsou Sam Kerr nebo Pernille Harder, společně dokázaly vybojovat anglický ligový titul a triumfovat v FA Cupu. Přes opětovné zranění a nutnost podstoupit další dvě operace kolena, se jí podařilo nastoupit do dvou zápasů Ligy mistryň, ve kterých vstřelila dvě branky.

Vítej doma, Kačko!



Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články