Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou | SK Slavia Praha
Více

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

Povltavská Fotbalová Akademie vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:3)

Sestava: Slavata - Trédl, Hunal (60. Švec), Konečný, Zachoval (68. Sy) - Masopust (60. Pech Dom.), Žitný, Ogungbayi (68. Škoda) - Tomič (60. Pech Dav.), Rama, Toula

Góly: 26. Toula, 38. Ogungbayi, 41. Trédl, 50. Rama, 77. Pech Dom.

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Úvod první půle byl vláčný. Soupeř hrál v bloku, my jsme hráli pomalu a nemohli jsme se dostat do optimálního tempa. Pomohla nám první branka, na kterou si Toula hezky počkal a přinesl nám klid do dalších minut. Pote jsme přidali další dvě branky a byli jsme hodně produktivní. Druhou půli jsme kontrolovali, hráli uvolněně, přidali dvě branky a ukázali několik hezkých akcí, které jsme ale nevyužili. Momentálně se nacházíme ve skvělé formě. Hráči z A-týmu posouvají týmový výkon a výkony jednotlivců na vyšší level a k tomu jsme velice silní v defenzivě. Povltavská minulý týden porazila Budějovice po dobrém výkonu, takže si tří bodů vážíme.

Bohemians Praha 1905 B vs. SK Slavia Praha 2:1 (1:0)

Sestava: Slavata – Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval (66. Sy) – Žitný (80. Behenský), Ogungbayi, Pech Dav. (66. Pech Dom.) – Diouf, Škoda (66. Rama), Jurásek (66. Toula)

Gól: 86. Toula

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Papírově proti sobě nastoupila spíše prvoligová mužstva a od první minuty to na hřišti bylo vidět. Do utkání jsme vstoupili výborně. Byli jsme aktivní, vytvářeli si příležitosti po rychlých a hezkých kombinacích a když už jsme míč ztratili, tak jsme ho dokázali hned získat zpět. Utkání jsme bohužel po sérii šancí a střel nedokázali otevřít. Naopak jsme z jediné střely na bránu inkasovali. Soupeř do té doby jen bránil. V úvodu druhé půle jsme se nemohli dostat do tempa. Soupeř často hru kouskoval. Do toho jsme z druhé střely na naši bránu znovu inkasovali a dostali se do složité situace. Celý tým ale ukázal velkou sílu, když se dokázal vrátit do zápasu. V závěru jsme si vytvořili nejméně čtyři vyložené šance a soupeře přibili do jejich vápna. Remízový gól nám bohužel vzal offside.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 1:3 (0:3)

Sestava: Rezek – Boledovič, Mervard (73. Jinoch), Slončík, Herák (88. Holub) – Naskos (73. Teterya), Koffi (58. Zamazal), Dufek – Mikulanda, Kohout, Lacko (58. Palán)

Gól: 78. Kohout

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Přímý souboj o druhé místo jsme prohráli. Výsledek jsme ztratili již v úvodu utkání, když jsme po delší době udělali dvě hrubé chyby, které soupeř doklepl do prázdné brány. Následně jsme měli dvě velké šance na odpověď, ale netrefili jsme. Bohužel všechny naše zakončení neohrozily jistého gólmana Brna. Soupeř nás dorazil gólem, když centr propadl nikým netečován na zadní tyč. Druhý poločas jsme soupeře zavřeli a vytvořili si řadu šancí, které se bohužel neujaly. Během utkání jsme vytvořili řadu zbytečných ztrát, ale zároveň spoustu vynikajících útočných akcí. Skvěle jsme hráli v meziprostorech, ale horší je to s využíváním rychlých protiútoků.

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 1:2 (0:1)

Sestava: Rezek – Pudil M., Mervard, Slončík (73. Herák), Piták (46. Boledovič)– Dufek (63. Mikulanda), Koffi, Jelínek (46. Zamazal) – Lacko (46. Naskos), Kohout, Belžík

Góly: 44. Kohout, 63. Belžík

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Úvod utkání přinesl větší šance nám, ale volej Kohouta skončil těsně vedle a ani Lacko nebyl úspěšný. Soupeř proti nám ještě zvýšil agresivitu a o tvrdé souboje nebyla nouze. Do vedení jsme šli po centru Pudila a přesné hlavičce Kohouta. Druhý poločas jsme byli přesnější a přicházely další šance. Zakončení Kohouta do tyče a nepovedla se ani dorážka. Nakonec jsme druhou branku vstřelili díky Belžíkovi, který zakončil prudkou střelou ve vápně. Utkání jsme mohli ještě potvrdit, ale zvolili jsme špatné řešení. Soupeř snížil z rohu. Těžký závěr jsme zvládli a bereme si zaslouženou výhru.

U18

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 3:1 (3:1)

Sestava: Jovanovski – Palán, Hubička, Kopecký, Holub – Bahi (59. Jelínek L.), Hájek D. (59. Adam), Franěk (70. Ba) – Teterya, Pikolon (70. Antič), Jinoch

Góly: 19. Jinoch, 25. Pikolon, 38. Kopecký

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Nepovedl se nám úvod utkání, kdy jsme hned ve 4. minutě inkasovali. Na našem výkonu se to ale nepodepsalo a kluci ukázali dobrý charakter. V prvním poločase jsme byli dominantní a z toho pramenily 3 góly. První vstřelil Jinoch po pěkném obstřelu brankáře levou nohou. Další gól vstřelil Pikolon po dobrém presinku rozehrávky ve vápně a třetí gól padl po rohu, kdy si míč našel hlavou na zadní tyči Kopecký. Ke konci poločasu náš výkon gradoval. Do druhého poločasu jsme chtěli navázat, ale nebylo to ono a upadala intenzita hry na obou stranách. Přesto nám Plzeň mohla vstřelit 2-3 góly, své šance, ale neproměnila. My jsme nastřelili břevno. Utkání skončilo podle výsledku prvního poločasu 3:1 v náš prospěch a po třech utkáních bereme zase všechny body.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Zbrojovka Brno 6:1 (3:0)

Sestava: Obdržálek – Adam (62. Hubička), Kočvara, Kovář, Beran – Korenc (62. Jelínek L.), Filippov, Čížek – Kolísek (62. Březina), Németh (70. Antič), Kolářík

Góly: 5. Korenc, 25. Kolísek, 36. Németh, 67. Březina, 82. Kolářík, 88. Antič

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Další zvládnuté utkání díky výborným individuálním výkonům, které zapadly do toho týmového. V posledních týdnech máme dobrou formu, soupeře od úvodu přimáčkneme, vytváříme si spoustu nebezpečných šancí a jsme produktivní. Kvituji počet střelců, který se tentokrát rovná i počtu branek. U nás může udeřit kdokoliv. Přestože se o poločase vedlo o tři branky, tým nepolevil. I přesto herní projev Brna a přístup trenérů byl sympatický. Více takových týmů a trenérů v mládeži.

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 1:4 (0:2)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Kočvara, Kovář, Beran (82. Jelínek L.) – Čížek, Filippov (72. Hubička), Kolářík, Korenc – Březina (72. Antič), Németh (82. Adam)

Góly: 11. a 32. Németh, 54. Březina, 84. Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Anglický týden jsme zakončili proti velice nepříjemné Dukle, která nebyla jen herní, ale umí i hodně přitvrdit. Máme za sebou velice soubojové a běžecky náročné utkání. Soupeř nám nedal vůbec nic zadarmo, a to po celých 90 minut. Rozhodla však větší fotbalovost na naší straně, forma a pohoda, kterou jako tým v posledních týdnech máme. Z toho pak vycházejí kvalitní výkony všech hráčů.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 8:3 (4:2)

Sestava: Paar – Kubů, Červenka, Chaluš – Drašnar (63. Skokan), Horváth, Klepáč (63. Tománek), Palaščák (63. Pastyřík), Hájek J. (63. Kozhushko) – Potměšil (36. Brázda), Magada

Góly: 4., 6. a 35. Potměšil, 16. Hájek J., 46. Horváth, 72. Brázda, 76. Kozhushko, 82. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Na hlavním hřišti na Xaverově jsme odehráli do útoku velmi povedené utkání. Góly jsme dali po hezkých akcích a kluci dobře vnímali kam nabíhat a jak zakončovat. Co nám jde do útoku nám nejde bohužel do obrany. Špatně nabíráme hráče, nejsme dostatečně koncentrovaní a špatně řešíme situace jeden na jednoho z obranného hlediska. Jelikož chtěla Viktorka hrát otevřeně, byly z toho šance na obou stranách a pro diváka pohledné utkání. Šancí jsme měli více a řešení v nich bylo dnes velmi dobré, proto jsme zaslouženě vyhráli.

U15

FK Teplice vs. SK Slavia Praha 2:3 (2:1)

Sestava: Vávra – Svoboda, Kuneš, Mašek, Pancíř – Ilinčić, Belžík, Kupera – Zadorozhnii (41. Baroš), Procházka, Kozhushko

Góly: 28. Pancíř, 68. Baroš, 70. Svoboda

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Soupeř byl od začátku zápasu hodně nahecovaný, agresivní a připravený nám zápas co nejvíce znepříjemnit. Hráli velmi jednoduše, každý míč letěl na vysokého útočníka a snažili se sbírat druhé míče. My jsme poměrně dobře kombinovali, ale vše končilo u vápna. Vyložených šancí moc nebylo a když už jsme se dostali do zakončení, všechny naše střely byly pomalé a neumístěné. Teplice nám daly podobné góly po centrech a zakončení hlavou. Prohrávali jsme 2:0, ale ještě do přestávky jsme dokázali snížit. Ve druhém poločase jsme soupeře zatlačili a hrálo se na jednu branku. Kluci si šli za otočením zápasu. To přišlo zaslouženě, díky dvěma slepeným gólům.

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 0:0

Sestava: Vávra – Chadima (41. Barčot), Kuneš, Pancíř, Baroš – Mašek, Ilinčić (41. Filip), Kupera – Svoboda (52. Kubeš), Procházka (41. Zadorozhnii), Belžík

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Za 80 minut hry jsme si dokázali vytvořit pouze dvě vyložené brankové příležitosti, které jsme zakončili mimo branku. To je velmi málo a remíza je zasloužená. Soupeř byl velmi dobře organizovaný, poctivý, obětavý a bohužel to na nás dnes stačilo. Z fotbalu ale neukázali skoro nic. My jsme sice drželi míč, ale byli jsme bezradní a neefektivní ve finální fázi. Chyběla větší odvaha, kvalita a nějaké překvapivé řešení.

U14

FK Teplice vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Fukna – Vacek, Košťál D., Fingerhutt, Hofman (50. Kopřiva) – Biriukov, Teplý (58. Vavrla), Štěpánek – Novotný, Šourek, Bureš (41. Šafr)

Góly: 9. Šourek, 34. a 77. Štěpánek, 68. Vacek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Odehráli jsme skvělé utkání. Soupeř nám nic nedaroval, byl silný v soubojích, fotbalový, atletický a na velkém a širokém hřišti za slunečného počasí šlo o náročný zápas. Velice se nám dařilo konstruktivně vyjíždět z těžkých pozic a ve finální fázi jsme místy předváděli opravdové lahůdky. Zejména první gól se divákům na severu Čech musel líbit. Šance měli i domácí a výsledek je možná mírně zkreslený. Zápas na jednu branku to v žádném případě nebyl.

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 3:2 (1:2)

Sestava: Fukna – Biriukov, Fingerhutt, Košťál D. (41. Šafr), Hofman (54. Bureš) – Štěpánek, Vacek, Teplý – Rigoci (41. Rusyn), Šourek, Novotný

Góly: 19. Štěpánek, 25. Vacek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Perfektní vstup do zápasu, kdy jsme v třinácté vteřině trefili tyčku a v padesáté břevno. První poločas se hrál v obrovském tempu. My měli mírně více ze hry a dostávali se do šancí. Do kabin se šlo za stavu 1:2 pro nás, který odpovídal průběhu. Druhý poločas jsme měli ze hry méně a soupeř po zásluze otočil zápas. Došly nám fyzické síly i kvůli vynuceným střídáním.

U13

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 3:4

Základní sestava: Jeřábek – Kočí, Odei, Kléma – Dvořák, Rakár, Skopec, Sklenář, Petrović – Rigoci, Rusyn

Góly: 3x Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Derby odehráno ve dvou kvalitách. První poločas naše aktivita, byli jsme dobří při výstavbě a tlačili jsme se do zakončení. Měli jsme zápas i velmi dobře rozehraný a vedli 2:0. Měli jsme dát více branek, ale slibné příležitosti jsme neproměnili. Druhý poločas byl špatný. Najednou nikdo nechtěl hrát. Sparta si začala pomáhat dlouhými míči za obranu a naše reakce a soubojové chování bylo špatné. Soupeř zápas otočil. Nám se podařilo vyrovnat Rigocim. Chtěli jsme utkání překlopit na naši stranu, ale dvě akce se nepodařilo proměnit. Poté Sparta po střele ze střední vzdálenosti dorazila míč do branky a byl konec.

U12

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 7:4

Sestava: Vacek – Hošek, Kočina, Lžíčař, Botnari, Pokorný, Jozífek, Dvořák, Freimann, Ficl, Chlumský, Podhorský

Góly: 2x Freimann, Pokorný, Jozífek

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V zápase jsme střídali lepší pasáže s těmi horšími. Dostali jsme se do vedení a mohli jsme i odskočit, ale bohužel jsme své příležitosti neproměnili a soupeř po chybě v naší rozehrávce srovnal. Ve druhé třetině jsme dostali slepené góly a hlavami jsme spadli dolů. Trvalo nám, než jsme začali být klidnější na míči a více jsme otáčeli hru. Snížili jsme a další šance na vyrovnání neproměnili a soupeř nás z brejku potrestal. Do poslední třetiny jsme nastoupili špatně, chyběl nám pohyb a energie. Všude jsme byli pozdě a inkasovali. 10 minut před koncem jsme se vrátili do zápasu dvěma góly po hezkých akcích. V tu chvíli jsme soupeře zavřeli na jejich polovině, ale z šancí, které jsme si vytvořili jsme gól nedali. Soupeř rozhodl z přímého kopu.

SK Slavia Praha vs. SK Kladno U13 13:9

Sestava: Vohralík – Kočina, Botnari, Paur, Plháček, Lžíčař, Vrabec, Ficl, Dvořák, Hlaváč, Podhorský

Góly: 5x Vrabec, 3x Plháček, 2x Ficl, Podhorský, Dvořák, Lžičař

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V první třetině jsme měli skvělý nástup do utkání, dobře jsme kombinovali, otáčeli hru, soupeře nepouštěli k míči a dostali jsme se do vedení o 3 góly. Z dalších šancí jsme góly nepřidali. V druhé třetině soupeř zjednodušil hru a začal využívat více nákopy na útočníka. Klukům chvíli trvalo, než si na to zvykli a soupeř na chvíli srovnal skóre. Potom ale přišla výborná reakce od kluků, začali hrát chytřeji, dopředu jsme znovu začali hrozit a dokázali jsme i šance proměnit. Ve třetí třetině jsme výborně drželi míč, několikrát jsme hru dokázali otáčet i na soupeřově polovině a dobrými průnikovými přihrávkami jsme se dostávali do vyložených šancí. Soupeř jen korigoval skóre po nákopech a odražených míčích.

U11

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 3:3

Góly: Eliáš, Vinogradov, Javůrek

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Tým si na soupeře věří a bylo to vidět i v derby. Od začátku jsme byli více na míči, byli jsme rychlejší, agresivnější a odvážnější. Dokonce nás nesrazilo ani vedení Sparty 3:0, kdy jsme branky obdrželi po protiútocích. Druhou třetinu se nám podařilo snížit a hra se odehrávala pouze na polovině soupeře. Dobře jsme otáčeli hru a Spartě zatápěli hlavně z krajů. Ve třetí části jsme snížili na rozdíl jediného gólu a všichni útočili. Tím se otevíraly prostory pro brejky, které brankář Škorpil skvěle pochytal. Po vyrovnání jsme ještě sahali po obratu a vítězství. Tým ukázal, že intenzita hry a nasazení je na vysoké úrovni.

SK Slavia Praha vs. SK Kladno U12 4:0

Góly: Eliáš, Javůrek, Nesvadba, Šálený

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: První polovinu zápasu se nám nehrálo dobře. Kladno hrálo hodně u sebe a bylo důrazné a soustředěné na defenzivu. My jsme oproti derby málo měnili těžiště hry, a tak se často hrálo nepohledně v chumlu. Dlouhou dobu byl stav 1:0 a tak Kladno vysunulo presink a začalo hrát na dva obránce. Díky zvýšené aktivitě si vypracovali pár šancí, které neproměnili. Nám se naopak otevřel prostor na útočné polovině a po rychlém úniku a kličce brankáři, skóroval náš brankář Javůrek. Po druhé brance Kladno zpomalilo, a hlavně díky jejich velmi dobře chytajícímu brankáři skončilo utkání jen 4:0.

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 8:1

Góly: 2x Miketa, 2x Nesvadba, Fukala, Pudlik, Eliáš, Vinogradov

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: První třetinu se Dukla snažila hrát fotbal a vysoko napadat, což nám dělalo problémy vzhledem k pomalejšímu přenášení těžiště hry a pomalému přechodu do útočné fáze. I přesto jsme po šedesáti minutách vedli 5:1 a to jsme si jediný gól vlastně dali sami. I přes některá nekvalitní řešení jsme měli vysoké držení míče a Dukla jen ojediněle zahrozila protiútokem, který naši obránci vždy pozičně, či dobrou hrou tělem přerušili. Během poslední třetiny jsme přidali ještě další 3 branky.

U10

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Dobrý vstup do utkání, soupeře jsme od začátku zatlačili, měli jsme dobrý pohyb a otáčení hry. Bohužel jsme vstřelili jen jednu branku. Dobře jsme dostupovali hráče a byli silní v soubojích. Další dvě čtvrtiny se hra vyrovnala, hrálo se ve vysokém tempu, s minimem šancí na obou stranách. Ke konci třetí čtvrtiny jsme dostali branku po našem nedůrazu, a to nás zlomilo do poslední čtvrtiny, kdy soupeř přidal další branky a my už jsme neměli sílu zápas zvrátit. Jsme zklamaní, že jsme zabalili poslední čtvrtinu.

U9

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Bohužel se nám aktuálně nedaří a nejsme dobře nastavení. Soupeř nás přehrával nasazením a touhou vyhrát, od které se odvíjela aktivita Sparty v ofenzivě i defenzivě. My jsme po většinu zápasu nedodržovali základní herní návyky, nekomunikovali spolu a nepomáhali si. Chyběla nám chuť vyhrát, dát branku a naopak neinkasovat. Z individuálních dovedností jsme často volili špatná řešení a celkově jsme nad hrou nepřemýšleli.

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha U10

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Nastavení kluků od začátku zápasu bylo skvělé. Šli jsme na hřiště si nejen zakopat, ale ukázat naše dovednosti, dávat góly a vyhrát. Utkání mělo náboj i díky soupeři, který nám nedal žádný souboj a metr hřiště zadarmo. V obraně jsme byli po většinu zápasu dobří, dostupovali jsme hráče a byli silní v osobních soubojích. Inkasovali jsme často zbytečné góly naší nešikovností, po chybách nebo překopnutím. Do ofenzivy jsme byli velmi kreativní i proti více soupeřům, odvážní a při chuti. Sice tam byl posun ale stále jsme mohli být mnohem úspěšnější v zakončení a o nějaké gólovky jsme se připravili malou odvahou jít na slabší nohu. Málo jsme také využívali velikosti hřiště a otáčení hry do volna, což mělo za následek ztráty ale i krásné individuální akce.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články