Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu | SK Slavia Praha
Více

Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu

Slávistky se vydávají na poslední výpravu skupinové fáze Ligy mistryň, kde je čeká souboj s francouzským Lyonem. Zápas se odehraje na půdě suverénního lídra skupiny ve středu 31. ledna od 18:45, přímý přenos nabídne stanice DAZN.

V rámci šestého a zároveň posledního kola skupinové fáze Ligy mistryň se naše fotbalistky postaví proti francouzskému Lyonu, který doposud nenašel přemožitele a drží se na čele tabulky bez jediné porážky. V průběhu pěti zápasů dokázal vstřelit soupeřkám celkem dvacet tři branek. Nejlepšími střelkyněmi týmu jsou norka Hegerberg a francouzka Diany, které zaznamenaly po pěti gólech.

Slávistky jsou momentálně na třetím místě tabulky, z pěti zápasů mají čtyři body po remíze a domácí výhře s rakouským St. Poltenem, naší jedinou střelkyní je Michaela Khýrová. I když už slávistky nemají možnost postoupit, tento zápas je příležitostí zakončit skupinovou fázi ziskem dalších bodů. Sešívané fotbalistky to na stadionu v Lyonu velmi dobře znají, s fotbalovým gigantem se tam utkaly již v roce 2015 během čtvrtfinálového klání, kde jim dokázaly vstřelit branku.

„Zápas s Lyonem bude především o defenzivě. Musíme být kompaktní, nedělat velké mezery a snažit se to Lyonu co nejvíc znepříjemnit. Po zisku balonu musíme být odvážné směrem dopředu. Věřím, že i my si nějakou střeleckou příležitost vytvoříme. Lyon patří k nejlepším týmům na světě, bylo by skvělé jim dokázat vstřelit branku,“ říká před zápasem kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Utkání se hraje ve středu 31. ledna od 18:45, sledovat ho můžete na stránkách www.dazn.com.

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články