Eden se proměnil v akademii zdraví pro seniory | SK Slavia Praha
Více

Eden se proměnil v akademii zdraví pro seniory

V rámci lednových CSR aktivit zaměřených na problematiku duševního zdraví věnovala Slavia celý den také seniorům. V prostorách Fortuna Areny si mohli nejstarší vyzkoušet nevšední pohybové aktivity a poslechnout přednášku o zdravém životním stylu.

Den pro zdraví nezaručuje účastníkům, že všichni odejdou zdraví a omlazení, ale dokazuje, že vlastní aktivní zapojení opravdu vede k pocitům lepšího fyzického i psychického zdraví a spokojenějšího života“, říká MUDr. Robert Hoffmann, odborný garant projektu Senior fitnes, s nímž Slavia spolupracuje ve snaze nabídnout seniorům atraktivní sportovní aktivity. Cílem je udržet a prodloužit mobilitu seniorů a pomoci jim předcházet dalším onemocněním. Aktivní pohyb a pobyt v kolektivu. Kombinace, která pomáhá také k dobré psychické kondici.

Jsme moc rádi, že můžeme postupně prohlubovat spolupráci se spolkem Senior fitnes. Na jaře se na Slavii chystáme uskutečnit další akci, kde chceme umožnit seniorům z celé České republiky vyzkoušet si i další sportovní aktivity, včetně walking footballu“, dodává Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Ve společnosti bývalého hráče Slavie Ivo Lubase, si více než dvě desítky seniorů v Edenu vyzkoušely speciální cvičení na židlích a také Nordic walking – chůzi s hůlkami. Série cviků byla navržena ke zlepšení pohyblivosti kloubů, udržování svalové hmoty a také řádného protažení. Důležitou součástí cvičení byla i práce s dechem. „Dušnost trápí velké množství seniorů a omezuje je v pohybu. Proto je třeba věnovat pozornost dýchacím cvičením a provádět je v dobré kombinaci s ostatními typy cviků“, vysvětluje cvičitelka Iva Hoffmannová.

Projekt Senior fitnes rozšířil své aktivity také do oblasti vzdělávání. MUDr. Hoffmann v rámci celodenní akce vedl mimo jiné i odbornou přednášku „Jak být aktivně zdravý“, kde posluchačům představil stěžejní oblasti a aktuální doporučení Světové zdravotnické organizace ohledně zdravého způsobu života – důležitost fyzické aktivity i odpočinku a správné diety.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články