MATCHDAY z první domácí porážky v lize po 539 dnech | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY z první domácí porážky v lize po 539 dnech

Jedna dlouhá série je u konce, sešívaní podlehli ve Fortuna Areně Plzni (1:2) a poprvé po téměř roce a půl padli v lize na domácí scéně. I takový je ale fotbal, stejně tak nový MATCHDAY.

Eden byl toho večera plný vlčích máků, očekávání a touhy. Přes 18 tisíc fanoušků poděkovalo a uctilo válečné veterány, a to jak na stadionu, tak v tématicky laděné fanzoně.

Úvodnímu výkopu předcházel slavnostní ceremoniál k vyjádření respektu vojákům, kteří za svou zemi nasadili život. Přítomní byli rovněž hrdinové vyznamenaní za neměřitelnou odvahu a chrabrost v boji. Edenem zněl signál Večerka a také státní hymna v podání Marty Jandové.

Ještě před tím se ale s kamerou podíváme do kabiny, uvidíte, jaký rituál symbolizuje pouto slávistického kustoda Jiřího Šveňka s Lukášem Provodem a Mickem van Burenem. Právě nizozemský útočník svým 25. gólem v sešívaném otevřel skóre zápasu, více radosti už ale duel se Západočechy nepřinesl. Exkluzivně si o výkonu slávistů popovídáme s Tomášem Vlčkem, dozvíte se, co říkal hráčům o přestávce trenér Trpišovský, a chybět nebudou ani dojmy architekta Edenu Martina Kotíka, který oslavil osmdesáté narozeniny.

Je tady pro vás další MATCHDAY!


Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články