Ženy zahájily přípravu na novou sezonu | SK Slavia Praha
Více

Ženy zahájily přípravu na novou sezonu

Ve čtvrtek kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, v pátek odjezd na soustředění do Pece pod Sněžkou. Takový je začátek cesty A-týmu slávistických žen za obhajobou mistrovského titulu i tuzemského poháru z loňské sezony a úspěšnou účastí v bojích o Ligu mistrů.

Po návratu z Krkonoš se slávistky naplno zapojí do tréninku v areálu SKS v Horních Měcholupech. Tam pro ně bude v průběhu července dokončeno a připraveno i zcela nové zázemí. Přestože jim přípravu lehce „rozbije“ odjezd některých hráček na Mistrovství Evropy do 19 let, čeká sešívané dámy hned několik atraktivních soupeřů. V rámci přátelských utkání se totiž utkají se slovenským Spartakem Myjava, rakouským SK Sturm Graz a generálku odehrají s polským týmem GKS Katowice.

K letní přípravě neodmyslitelně patří také pohyby v kádru. K týmu se nově připojí Američanka Molly McLaughlin z Xavier University, která v letošním roce absolvovala také přípravný kemp týmů z National Women's Soccer League. Dále přichází dvě slovenské reprezentantky. Kristína Košíková na roční hostování z Liberce a Aneta Surová přestupuje do Slavie ze Slovanu Bratislava. Přichází i Karolína Křivská, která v loňské sezoně hostovala v Liberci z pražské Sparty. Všechny posily vám budeme postupně představovat na komunikačních kanálech a sociálních sítích ženského A-týmu.

Tým trenéra Karla Pitáka se naopak rozloučil z Channing Foster a Barborou Sladkou. První jmenovaná se vrací zpět do USA. Druhá ukončila hráčskou kariéru. Se Slavií se na vlastní žádost rozloučila také střelkyně dvou klíčových branek loňské sezóny a dlouholetá členka ženského týmu Tereza Kožárová, která si pro svoje další působení vybrala tým AC Sparta Praha. Za její služby ji děkujeme.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články