Preview: Trpišovský a Jurečka před Slováckem | SK Slavia Praha
Více

Preview: Trpišovský a Jurečka před Slováckem

Slávisty čeká poslední zápas sezony, v sobotu od 16:00 přivítají v Edenu Slovácko. Loučit se bude Peter Olayinka. Utkání vyhlíží hlavní trenér Jindřich Trpišovský a ve skvělé formě hrající Václav Jurečka.

Za stříbrným ligovým ročníkem udělat vítěznou tečku a poděkovat tak skvělým fanouškům. Tak zní hlavní motivace sešívaných na sobotní střetnutí.

„Chtěl bych, abychom se rozloučili tak, jak jsme se v Edenu prezentovali celou sezonu. Ofenzivní hrou, atraktivním fotbalem, dobrým pohybem. Abychom hráli s chutí. Chci, abychom lidem, kteří nás přijdou podpořit, nabídli skvělou podívanou a samozřejmě vítězství," přeje si Jindřich Trpišovský.

„Povinnost nám velí získat tři body, důstojně se rozloučit s ročníkem, který jsme všichni doufali, že bude ještě úspěšnější. Trofej máme jen jednu, mrzí nás to. Naši fanoušci si ale zaslouží za úžasnou podporu ještě jednu výhru," dodává Václav Jurečka, který v posledních čtyřech střetnutích nastřílel osm branek. Naposledy dvěma zásahy zavelel k obratu v Olomouci.

Derniéru v sešívaném dresu prožije v sobotu Peter Olayinka. Ikonický záložník získal se Slavií sedm trofejí, stal se nejlepším klubovým střelcem v evropských pohárech v novodobé historii. Stal se legendou.

„Vzpomínek na něj mám strašně moc, už jeho příchod byl náročný, dostat ho do Edenu byla nákladná záležitost. Ale je bez debat, že všechno dokázal splatit. První, co mě napadne ve spojení s Oliem, je branka proti Interu, náš první gól v Lize mistrů. Pak Leverkusen, gól zlomeným nosem, typický válečník. Byl jedinečný, krásně to ilustruje, že už několik let hledáme na jeho pozici alternativu. Pro mě navždy zůstane synonymem týmovosti, vždycky měl správné nastavení, které od hráčů ve Slavii vyžadujeme. Čím těžší zápas jsme hráli, tím byl lepší. Neuvěřitelně komplexní hráč, skvělý člověk," smeká šéf sešívané střídačky.

Slovácku patří ve Skupině o titul aktuálně páté místo, dál ale zůstává ve hře o čtvrtou příčku zajišťující evropské poháry.

„Je trošku symbolické, že to uzavřeme zrovna proti mému bývalému klubu. Přijde se podívat spousta mých známých, rodina. Budu je chtít porazit, chci ukončit sezonu vítězně," uzavírá Jurečka.

Zápas proti Slovácku začíná v sobotu v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek a bohatém doprovodném programu naleznete na našich klubových kanálech.

Slávisti, přijďte do Edenu poděkovat hráčům a rozloučit se s ligovou sezonou. Těšíme se na vás!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články