20 branek mě těší. Olie ukázal, jaký je charakter | SK Slavia Praha
Více

20 branek mě těší. Olie ukázal, jaký je charakter

Václav Jurečka sestřelil svůj bývalý klub čtyřmi góly, počet svých ligových tref v sezoně zaokrouhli na dvacet. A po utkání se Slováckem (4:0) zavítal na rozhovor.

Není vám líto, že sezona je u konce? Posledních pět utkání, dvanáct vstřelených branek. To je neskutečná bilance.
„Jsem rád, že je konec. Jsem psychicky opravdu hodně unavený, stejně tak fyzicky. V nadstavbě jsem odehrál všechna utkání. Děkuju trenérům za důvěru, snad jsem jim to splatil na hřišti."

Celý zápas vás spoluhráči hledali, věděli, že bojujete o korunu krále střelců. Peter Olayinka vám přenechal pokutový kop.
„Olie ukázal obrovský charakter, nechal mě kopat ve svém posledním zápase. Děkuju mu za to! Ptal se mě, jestli si na ni věřím. Je to skvělý hráč a do další kariéry mu přeju jen to nejlepší."

Na status nejlepšího ligového kanonýra jste myslel?
„Měl jsem v hlavě, o co bojuju, jsem rád, že na titul nejlepšího střelce můžu ještě zaútočit. Jsem za to moc rád, hlavně také za to, že jsme vyhráli poslední zápas sezony."

Budete sledovat Jakuba Řezníčka a nedělní souboj Brna se Zlínem? Řezníček je o branku zpět, má jich devatenáct.
„Nevím, jestli na to budu úplně koukat, zakončení sezony bude asi trošku divočejší (smích). Na to se těším, konečně si můžeme trošku vyhodit z kopýtka. Oslavít MOL Cup, ještě na to nebyl čas, s klukama si to užijeme. Ať vyhraje ten lepší, Brno Zlín bude těžký zápas, derby o záchranu. Jsem na to zvědavý."

Co vám vlastně říkali bývalí spoluhráči ze Slovácka na vaše představení?
„Michal Kadlec se smál, říkal mi, že se mi to běhá, když jsem o deset let mladší než on (smích). Kluci mi to přejou, měli jsme super vztah, dobrou kabinu. Nedám na ně dopustit, mám je pořád v srdci."

Jak hodnotíte celou sezonu?
„Neřekl bych, že byla životní, když jsem přicházel do Slavit, chtěl jsem navázat na výkony ze Slovácka. Myslím, že se mi to povedlo. Dokonce jsem gólů dal ještě víc, toho si moc vážím, zvedl jsem si osobní maximum. Mám na čem stavět do další sezony, koukám se jen dopředu. Jsme rádi, že jsme získali jednu trofej, ale chtěli jsme dvě."

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články