V neděli od 19:00 proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 proti Mladé Boleslavi

Po nevydařeném utkání v Kluži vyhlíží slávisté další domácí duel. V neděli vyzvou ve Fortuna Areně od 19:00 Mladou Boleslav. Sešívaní věří, že přeruší sérii tří soutěžních porážek v řade.

„Do nedělního zápasu musíme zmobilizovat všechny síly. Po špatné sérii, kterou máme teď za sebou, nás nečeká nic jednoduchého. Musíme si správně nastavit hlavu a tým na utkání co nejlépe připravit. V domácím prostředí jsme silní, věřím, že to bude pokračovat i v neděli. Sestava se bude odvíjet od aktuálního zdravotního stavu. Někteří kluci, kteří zůstali v Praze, by teoreticky mohli být k dispozici," říká před nedělním duelem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Teď je potřeba hlavně rychle zregenerovat, v Kluži to pro nás bylo náročné utkání. Musíme makat a pokračovat dál v tvrdé práci,“ dodává záložník sešívaných Lukáš Masopust.

Slávisté si v uplynulých utkáních vytvořili řadu příležitostí, trápí je ale koncovka. Série bez vstřelené branky trvá už 331 minut.

„Důležitý je klid v zakončení, který nám i přes řadu šancí v posledních zápasech chybí. Těžko říct, jestli je to otázka psychiky nebo technických nedostatků. Musíme to probourat, tvrdě pracovat a správně navnímat prostory hřiště. Stěžejní pro nás bude správná orientace v časoprostorovém tlaku. Když to zvládneme a vstřelíme první branku, budeme úspěšní," věří Jaroslav Köstl.

„Bylo by fajn, kdyby nám tam spadl nějaký šťastný gól. Tím bychom tu smůlu prolomili. V úvodu sezony jsme byli hodně produktivní, tak doufám, že jsme si to všechno nevystříleli,“ komentuje otázku produktivity Lukáš Masopust.

Mladá Boleslav z uplynulých jedenácti kol vytěžila 13 bodů. Se skóre 15:15 jí naleží desátá příčka v tabulce.

„Boleslav teď odehrála skvělý zápas v Plzni, kde se trenéři dobře trefili do sestavy. Nebýt zranění Ekpaie, mohli být ještě nebezpečnější. Je pravda, že mají trochu nevyrovnanou výkonnost, zároveň se ale můžou opřít o spoustu zkušených hráčů s výborným trenérem. Určitě půjdou nahoru, ale doufám, že až po našem vzájemném zápase," hodnotí kvality soupeře Jaroslav Köstl.

„Čekal jsem, že budou předvádět lepší výkony, ale v posledních zápasech se do toho celkem dostávají. Určitě to nebude nic jednoduchého,“ vyhlíží nedělní duel opora sešívaných.

Kromě Václava Jurečky, který nefiguruje na soupisce pro Evropskou konferenční ligu, trenérský tým nebude moci v neděli využít žádného dalšího hráče. Zdravotní stav marodů se nelepší.

„Určitě by měl být k dispozici minimálně Václav Jurečka, který trénoval v Praze. U ostatních zraněných hráčů je velmi nízká pravděpodobnost, že by se některý z nich připojil,“ shrnul aktuální zdravotní stav kádru Jaroslav Köstl.

Zápas proti Mladé Boleslavi začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články