Výborný Kolář a výhra v deseti proti Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Výborný Kolář a výhra v deseti proti Boleslavi

2:1
(2:1)
12. kolo, 16. 10. 2022, Fortuna Arena
12. kolo, 16. 10. 2022, Fortuna Arena
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Slávisté ve 12. kole FORTUNA:LIGY ukončili sérii tří soutěžních porážek v řadě a Mladou Boleslav porazili 2:1, přestože od 10. minuty hráli v deseti. Vítěznou branku trefil Ondřej Lingr, několik výborných zákroků předvedl Ondřej Kolář.

Sešívaní se na ligové trávníky vrátili po nevydařeném výsledku v Kluži soubojem s Mladou Boleslaví, které před zápasem patřila jedenáctá příčka v tabulce. Přerušit nepříznivou sérii tří proher v řadě mělo pět změn v základní sestavě. Po nemoci se vrátil David Douděra, kádr doplnili Jurečka s Hromadou, k nimž se z pozice podhrota připojil Ondřej Lingr. Na post stopera se netradičně postavil Oscar Dorley.

Začátek, jaký jsme si všichni přáli! Po rozehrávce volného přímého kopu našel Oscar nadýchaným centrem dobře naběhnuvšího Václava Jurečku a ten ve 4. minutě placírkou uklidil míč k levé tyči – 1:0! Úleva v podobě vstřelené branky v soutěžním zápase přišla po dlouhých 335 minutách.

Hned o pár okamžiků později ovšem fauloval Oscar ve vápně Skaláka a za svůj zákrok uviděl červenou kartu. Sám faulovaný hráč penaltu proměnil a v 11. minutě vyrovnal – 1:1.

Odpověď mohla přijít velmi rychle. Po krásné akci Ewertona s Davidem Juráskem se do zajímavé příležitosti dostal Peter Olayinka, ale levačkou netrefil míč ideálně.

Hra se po vyloučení přelévala z jedné strany na druhou, ani jednomu z týmů se ale nepodařilo přesněji zakončit. I přes početní nevýhodu to byli slávisté, kterým se rozháraný průběh utkání podařilo zklidnit a déle držet míč na kopačkách.

Po třiceti minutách zahrávali sešívaní sekvenci nebezpečných rohů, ani jeden však nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Do velké šance se naopak dostal hostující Ladra, jeho přízemní střelu vykryl skvělým zákrokem Ondřej Kolář.

Stejní aktéři si totožnou situaci zopakovali o minutu později a znovu byl jejím vítězem pohotový Kolář, který se bleskurychle dostal na zem a Ladrovu střelu zneškodnil.

Těsně před koncem poločasu si slávisté vzali vedení zpět! Centr Petera Olayinky našel osamoceného Ondřeje Lingra, který volejem nekompromisně uklidil míč do sítě – 2:1!

Do druhé půle nastoupili slávisté se dvěma změnami v sestavě. Ewertona nahradil Taras Kačaraba a Traorého vystřídal Christ Tiéhi.

Úvodní šanci nového dějství měl Ondřej Lingr, po dobrém uvolnění ale vyslal svou střelu zpoza vápna pouze na Tribunu Sever.

V 59. minutě se znovu předvedl Ondřej Kolář, který proti voleji Fulneka ukázal perfektní poziční zákrok a tutovku mladoboleslavského záložníka zneškodnil. Podpořit slávistický útok přišel Moses Usor, který nahradil střelce druhé branky Ondřeje Lingra.

V 66. minutě mohl zvýšit rozdíl ve skóre Václav Jurečka, který po průnikovce od Hromady postupoval sám vstříc soupeřově brance, gólmana soupeře ale slabou střelou nepřekonal. Branka visela ve vzduchu i při následující střele Tiéhiho, jehož technický obstřel vytáhl konečky prstů Šeda.

Podobný scénář mělo i další střetnutí těchto hráčů, přízemní střela francouzského středopolaře Šedu nezaskočila. Trenér Trpišovský připravil pro závěr zápasu další dvě střídání, do hry naskočili Masopust s Teclem. Právě střídající Tecl měl v poslední minutě tutovou šanci, tváří v tvář Šedovi ale neuspěl.

Zbytek duelu už sešívaní kontrolovali a připsali si tak 13. výhru nad Mladou Boleslaví v řadě. Příští utkání čeká slávisty ve středu, kdy soubojem s Duklou vstoupí do českého poháru. Zápas na Julisce začíná v 18:00.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Douděra, Ousou, Oscar, Jurásek D. – Traoré (45. Tiéhi), Hromada (76. Masopust) – Olayinka (78. Tecl), Lingr (64. Usor), Ewerton (45. Kačaraba) – Jurečka

FK Mladá Boleslav

Šeda – Dancák (54. Mašek), Suchý, Karafiát, D. Šimek – Fulnek, D. Mareček – Kubista (74. Vaníček), Skalák (61. Stránský), Pech – Ladra

Detaily utkání

Branky
4. Jurečka, 45. Lingr - 11. Skalák (pen.)
Diváci
10436
Žluté karty
Masopust, Kolář - Kubista, Fulnek, Mašek, Karafiát
Červené karty
7. Oscar
Rozhodčí
Křepský – Hájek, Horák

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články