Zbývající zápasy musíme zvládnout kvůli fanouškům | SK Slavia Praha
Více

Zbývající zápasy musíme zvládnout kvůli fanouškům

Z levé strany od něj létal do vápna Kluže jeden centr za druhým. David Jurásek se v Rumunsku i sám dostal do dvou velkých šancí, ale stejně jako zbytek týmu neproměnil a sešívaní se tak vracejí s prázdnou. Levý obránce mluvil po prohře 0:2 o neproměňování šancí, dlouhém přerušení i situaci ve skupině.

Znovu jste proti Kluži měli přes dvacet střel, ani jedna neskončila v brance a do Prahy odjíždíte s prázdnou. Jaký byl hlavní důvod porážky?
„Fotbal se hraje na góly, když netrefíme bránu, tak se góly dávají hůř, než když ji trefíme. To musíme do příště zlepšit. Potřebujeme nějaké štěstíčko v koncovce, dotlačit to do brány třeba břichem, nějak to tam dostat. Myslím, že pak se to zlomí. Věřím, že se nám to povede.“

V první půli jste se dostal do dvou zakončení, proti první šanci vytáhl domácí brankář výborný zákrok. Jak jste ty situace viděl?
„Gólman se tam předvedl, byla škoda, že to vytáhl. Možná jsem to mohl dát třeba výš, abych ho přehodil. Bylo to těžké, hlavně jsem to chtěl umístit do brány, to se podařilo, ale bohužel pro nás to vyškrábl."

A co druhá příležitost? Zblízka jste po centru Ibrahim Traorého mířil nad...
„Druhou šanci jsem viděl na poslední chvíli, jen jsem nastavil nohu, ale netrefilo mě to úplně ideálně a přestřelil jsem to. Kdyby tohle byly góly, tak si myslím, že bychom zápas zvládli.“

Jak složité pro vás bylo přerušení v první půli? Nehrálo se asi čtvrt hodiny…
„Myslím, že to bylo určitě ve prospěch týmu soupeře. My jsme zrovna měli tlak, tlačili jsme je, měli jsme je zamčené ve vápně. Hodilo se jim to, ale i potom jsme se dostali do dost dobrého tlaku, abychom dali gól. Je to velká škoda.“

Situace ve skupině je složitá, ale dvě výhry můžou tým posunout dál…
„Zbývající zápasy musíme zvládnou i kvůli fanouškům, kteří tady byli ve skvělém počtu. Podporovali nás, byli slyšet. Za to jim moc děkujeme. Musíme se semknout, prolomit tu střeleckou smůlu a pak zvládneme postoupit.“

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články