Los EL: Slavia se utká s Leicesterem, začne doma | SK Slavia Praha
Více

Los EL: Slavia se utká s Leicesterem, začne doma

Pondělní los Evropské ligy přisoudil Slavii do 1/16 finále anglický Leicester City. První zápas se uskuteční 18. února v Edenu, odveta je na programu o týden později v Anglii.

Leicesteru, anglickému mistru ze sezony 2015/2016, aktuálně patří třetí příčka Premier League pouhé dva body za vedoucím Tottenhamem. Z dvanácti utkání dokázali svěřenci Brendana Rodgerse vyhrát osmkrát. V Evropské lize ovládly "Lišky" skupinu před Bragou, Luhanskem a AEK Atény. S českými kluby dosud v pohárech Leicester nehrál. V pohárech zatím nastoupil jen k 24 utkáním a dvakrát prošel ze skupiny. V sezoně 2016/17 dokráčel do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Mezi největší hvězdy týmu patří dánský reprezentační brankář Kasper Schmeichel, syn slavného Petera Schmeichela, obránce Jonny Evans nebo útočník Jamie Vardy.

Slavia byla při losu, který probíhal ve švýcarském Nyonu kvůli pandemickým opatřením online za asistence generálního sekretáře UEFA Giorgio Marchettiho a bývalého portugalského reprezentanta Manicheho, mezi nenasazenými týmy.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského si play off Evropské ligy zahrají podruhé v historii, ve skupině s Leverkusenem, Nice a Beerševou obsadili druhé místo tři body za německým týmem.
V sezoně 2018/19 došli sešívaní až do čtvrtfinále, kde vypadli s anglickou Chelsea (0:1, 3:4).

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články