Slavia k událostem v sobotním derby | SK Slavia Praha
Více

Slavia k událostem v sobotním derby

Vedení SK Slavia Praha – fotbal a.s. nebude podávat stížnost na výkon rozhodčího Libora Kovaříka, který řídil sobotní 280. derby Slavie se Spartou.
Vedení společnosti se domnívá, že téměř 16 000 diváků na stadionu a statisíce lidí u televizních obrazovek dobře viděly chyby, kterých se rozhodčí Kovařík při řízení derby dopustil. Chybnými verdikty nejen poškodil Slavii, ale zároveň hrubým způsobem ovlivnil vývoj a výsledek utkání.

Slavia tuto záležitost ponechává plně v kompetenci Komise rozhodčích FAČR, aby výkon sudího Kovaříka v sobotním derby posoudila a zhodnotila.

Vedení Slavie respektuje sportovní výkon svého soupeře, ale velice se podivuje nad chováním trenéra AC Sparta Praha Vítězslava Lavičky a členů realizačního týmu, kteří svým chováním po skončení utkání vyprovokovali události v sektoru hostů, kdy příznivci Sparty Praha vymezený sektor, za který hostující celek spoluzodpovídá, opustili a vstoupili na hrací plochu.

Chování trenéra Lavičky se Slavia podivuje o to více, že právě tito fanoušci nejen v průběhu utkání na hřiště vhazovali pyrotechniku a jiné předměty, kterými mimo jiné ohrožovali kapitána Slavie Karola Kisela při rozehrání rohového kopu, a zapříčinili tak celkem třikrát přerušení zápasu.

Jednáním fanoušků Sparty Praha se nechali po tradiční slávistické děkovačce vyprovokovat i do té doby sportovně fandící fanoušci Slavie a rovněž vstoupili na hrací plochu.

Synot Tip Arena, kde Slavia hraje své domácí zápasy, je koncipována podle moderního evropského střihu. Bezbariérový stadion nabízí divákům komfortní výhled a jedinečný sportovní zážitek neomezovaný žádnými zábranami, ploty či sítěmi.

Není v silách žádné pořadatelské služby zabránit mase diváků opustit své sektory a vstoupit na hrací plochu. Díky výborné součinnosti pořadatele utkání a všech bezpečnostních složek v čele s Policií České republiky však byla tato kritická situace perfektně zvládnuta, aniž by došlo ke škodám na majetku nebo ke zranění aktérů této události.

Vedení Slavie podá podnět Komisi rozhodčích i Disciplinární komisi FAČR, aby bylo upuštěno od potrestání kapitána Slavie Karola Kisela formou zákazu startu v utkání za udělení druhé žluté karty. Vedení Slavie se domnívá, že hráč se nedopustil žádného prohřešku proti pravidlům fotbalu, natož prohřešku, za který by mu měla být udělena žlutá a následně červené karta. Tuto skutečnost mimochodem potvrzují i objektivní televizní záběry. Vedení společnosti je přesvědčeno, že nespravedlivé vyloučení Karola Kisela a následné oslabení týmu v závěru utkání bylo dostatečným trestem jak pro dotyčného hráče, tak pro Slavii Praha.

Vedení SK Slavia Praha – fotbal a.s. 

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Další články