Trenér Petrouš po Jihlavě: Přišli jsme o tři body, měli jsme na víc | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš po Jihlavě: Přišli jsme o tři body, měli jsme na víc

JIHLAVA/STADION V JIRÁSKOVĚ ULICI – Podobný průběh jako utkání v Liberci měl nedělní zápas Slavie v Jihlavě. Sešívaní na vysočině dlouho vedli, dvě branky ve druhé půli ale otočily vývoj utkání. „Měli jsme na víc,“ měl po zápase jasno trenér Slavie Michal Petrouš.
„Přišli jsme o tři body, měli jsme v Jihlavě na víc. Byl to dobře rozehraný zápas, první půle byla naše, dali jsme zaslouženou branku. Jihlava potom sice přitlačila, ale nedocházelo k nějakým nebezpečným situacím,“ hodnotil ze strany Slavie poměrně povedenou první půli trenér Michal Petrouš.

„My jsme měli příležitosti z brejků, ale nedali jsme. Potom přišly dvě situace na naší polovině a dva fauly, které z mého pohledu možná ani nebyly. Myslím, že  rozhodčí zvolil takový metr, kdy na obou stranách takové zákroky pouštěl. Měli jsme to potvrzené i od čtvrtého rozhodčího. S koncem zápasu bohužel svůj metr změnil. Nicméně jsme si s takové situace mohli pohlídat, při penaltě šlo o nešikovnost našeho hráče, který hrál míč na dlouhou nohu, až potom přichází na řadu, jestli došlo ke kontaktu,“ vrátil se trenér Slavie ke druhé půli a penaltovému zákroku ze 74. minuty.

Michal Petrouš litoval i situace před druhou obdrženou brankou. „Nedokázali jsme odvrátit balon, potom přišla střela plackou, která zapadla do branky. Takový padající list. Slibovali jsme si, že bychom mohli v Jihlavě tři body získat a taky jsme mohli. Život jde dál, musíme se z toho vyspat a otřepat, za čtrnáct dní se hraje znovu a když budeme hrát takhle, musí přijít delší série výher,“ věří Michal Petrouš.

„Hráli jsme výborně první poločas v Liberci, potom s Olomoucí to bylo nahoru dolů, nezačali jsme špatně vlastně ani s Teplicemi, to bude mužstvo, které bude hrát nahoře. A teď v Jihlavě taky nebyl první poločas z naší strany špatný,“ vrátil se kouč sešívaných k dalším podobným zápasům této sezony.

Trenér Slavie viděl na hře týmu v Jihlavě i další pozitiva: „Nastoupil Martin Hurka, ročník 1993, na levém beku předvedl dobrý výkon. Máme tam tři, čtyři odchovance ročníku 1992 a 1993 a hrají s ostatními vyrovnanou partii. To je velké plus pro tým. Samozřejmě, body nám chybí, ale věřím, že přijdou,“

Komňacký: V první půli Slavia dominovala

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře, neměli jsme balon, nebyli jsme nebezpeční. V první půli dominovala Slavia, která nás přehrávala, i když jsme od dvacáté minuty hru lehce vyrovnali. Ale pořád to bylo jen o tom, jestli nám Slavia dá ještě další góly a jestli udržíme tento stav,“ komentoval průběh prvního poločasu trenér Jihlavy František Komňacký.

„Ve druhé půli jsme se dostali do hry a z našeho tlaku vyplynuly tři příležitosti, z nichž jsme dvě proměnili. Všichni jsme si uvědomovali, jak důležité a zlomové pro nás tyto tři body mohou být. Bez nich bychom spadli někam, odkud se sestupuje, a to by mělo na atmosféru v klubu špatný vliv,“ dodával trenér Komňacký.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články