Michal Petrouš: V Jihlavě jsme umřeli na šance | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš: V Jihlavě jsme umřeli na šance

JIHLAVA/STADION V JIRÁSKOVĚ ULICI – Páté utkání na lavičce Slavie znamenalo pro trenéra Michala Petrouše první ztrátu bodů, sešívaní v útočném zápase podlehli Jihlavě 1:3. Trenéra mrzely hlavně chyby v obraně a zmařené šance. „Měli jsme spoustu možností skórovat, bohužel jsme nebyli efektivní,“ viděl Michal Petrouš hlavní problém zápasu.
„Nebudu říkat, že jsme si zápas prohráli v první půli, ale vyrazili jsme si trumfy z vlastních rukou. Udělali jsme chyby v obraně a nechali jsme soupeři prostor hlavně v kontrech. Jihlava má výborný přechod do útoku po ztrátě míče, což v zápase ukázala,“ hodnotil výkon Slavie v Jihlavě trenér Michal Petrouš.

„Přesto jsme měli spoustu příležitostí skórovat, bohužel jsme nebyli efektivní,“ pokračoval Petrouš.

„Druhá půle jsme hráli na jednu bránu, ale zase jsme umřeli na šance. Vošahlík šel sám na branku, kdyby dal, mohlo to být jiné. Oboustranně útočný fotbal diváky ale musel bavit,“ popisoval Michal Petrouš druhý poločas.

„Doufám, že nás příští sezónu čeká stejná série jako doteď. Musíme ale uznat kvalitu soupeře, který na jaře doma ještě neprohrál. Musíme se naučit zvládat zápasy se soupeři z prostředku tabulky, pokud chceme pomýšlet na vyšší příčky,“ nabádal trenér sešívaných.

Přesto nebyl Michal Petrouš po zápase skleslý. „Hráčům jsem poděkoval, strávili jsme krásný měsíc, víceméně pozitivní. I v Jihlavě, když se prohrálo, byl zápas ofenzivní, bylo to jenom čekání, kdy dáme gól. Ve druhém poločase naskočili hráči z juniorky, ale přesto hra nešla dolů, byli schopni se dostat do zakončení. Popřál jsem klukům, aby se jim i dál dařilo, ať už tu budu nebo ne,“ zakončil Michal Petrouš.

František Komňacký: Úspěšná tečka za sezónou

Trenérovi Jihlavy Františku Komňackému se zápas komentoval mnohem lépe, s domácím publikem se jeho svěřenci rozloučili vítězně. „Obě mužstva měla docela potíže se sestavením jedenáctek, to bylo vidět už podle úvodních sestav. Měl jsem obavu, dávali jsme to horko těžko dohromady,“ popisoval Komňacký trable obou týmů se složením sestavy.

„Byl to nakonec takový bláznivý zápas, hlavně v první půli hráči mysleli více na to, jak si zápas užít a jak si zahrát. Jinak bych ale řekl, že to mělo hlavně v první půli tempo, bylo to o útocích, o šancích i o gólech a tam jsme byli v řešení situací lepší. Ne, že by Slavia neměla šance, ale za první poločas a za větší touhu vyhrát jsme si vítězství zasloužili. Musím hráče pochválit za úspěšnou tečku za sezónou,“ zakončil Komňacký.

Aktuálně

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Další články