Druhá výhra v přípravě. Proti AIK rozhodli středopolaři | SK Slavia Praha
Více

Druhá výhra v přípravě. Proti AIK rozhodli středopolaři

2:0
(0:0)
přát., 19. 1. 2024, Estadio Algarve
přát., 19. 1. 2024, Estadio Algarve
SK Slavia Praha - AIK Fotboll
V druhém přípravném utkání zimního soustředění se slávisté utkali na na třicetitisícovém Estadio Algarve s AIK Fodboll. Skóre otevřel v 67. minutě střední záložník Oscar, o čtvrthodinu později pojistil výhru druhou brankou Petr Ševčík.

Gólový účet duelu se švédským týmem mohl otevřít už v 9. minutě Lukáš Provod, rána však skončila pouze na bloku. Na konci úvodní čtvrthodiny vypálil zpoza šestnáctky stockholmský Celina, ke změně skóre ani tentokrát nedošlo.

Míč byl v průběhu první půle více na kopačkách sešívaných, do zajímavějších příležitostí se ale dostávali spíše hráči AIK. Pět minut po půlhodině hry dostal míč uvnitř šestnáctky osamocený Mojmír Chytil, který ještě předával Ondřeji Zmrzlému. Brankář Nordfeldt ale na poslední chvíli zakročil.

První půle mnoho gólových příležitostí nepřinesla, a tak týmy docházely do kabin za bezbrankového stavu. V druhé půli si na aktuálním portugalském soustředění odbyli premiéru Petr Ševčík a Igoh Ogbu.

Pět minut po hvizdu rozhodčího odcentroval z levé strany Dumitrescu, a po teči Tijaniho se do střely opřel van Buren. Nizozemský forvard pouze rozezvonil tyč. Po hodině hry napřáhl z voleje Dumitrescu, rána však prolétla pouze kolem pravé tyče. Na druhé straně se blýskl akrobatickým zákrokem proti tvrdé ráně Sirotník.

V 67. minutě už to vyšlo! Aktivní Dumitrescu si míč navedl z levé strany do vápna a našel osamoceného Oscara, který bez váhání vystřelil a placírkou k pravé tyči nedal brankáři AIK šanci – 1:0!

O minutu později se do hry dostal i Matěj Jurásek, který nastoupil do zápasu poprvé od 5. listopadu, kdy si přivodil zranění v ligovém utkání proti Plzni.

Osm minut před koncem duelu našel Bolu Ogungbayi zpětnou přihrávkou Petra Ševčíka, který z druhého doteku vypálil, razantní střela skončila přímo v pravém horním rohu – 2:0!

Nic dalšího druhé přípravné klání nenabídlo a sešívaní tak porazili tým z hlavního města Švédska 2:0. Další utkání čeká výběr Jindřicha Trpišovského v sobotu 27. ledna, kdy se utkají s Peking Guoan FC, přímý přenos sledujte na slaviatv.cz!

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. POLOČAS: Mandous - Vlček, Sinyan, Diouf - Douděra, Zafeiris, Wallem, Zmrzlý - Provod - Jurečka, Chytil

2. POLOČAS: Sirotník – Tomič, Ogbu, Bořil – Ševčík, Oscar, Tecl (87. Lacko), Ogungbayi, Dumitrescu (68. Jurásek) – Tijani, van Buren

AIK Fotboll

Nordfeldt – Bjornstrom, Miloševič, Thychosen, Tiedemann – Celina, Ellingsen, Jonsson Salatros – Faraj, Pittas, Ring

Střídali: Ali, Ayari, Elbouzedi, Kusi Asare, Beširović, Bonde, Papagiannopoulos, Modesto, Magashy, Faqa, Janoševič

Detaily utkání

Branky
67. Oscar, 82. Ševčík

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články