Skalp Maccabi Haifa po gólech Plavšiće a Šmigy | SK Slavia Praha
Více

Skalp Maccabi Haifa po gólech Plavšiće a Šmigy

2:1
(1:1)
přát., 2. 7. 2023, Huber Arena, Wels
přát., 2. 7. 2023, Huber Arena, Wels
SK Slavia Praha - Maccabi Haifa
V druhém nedělním přípravném utkání proti izraelskému mistru Maccabi Haifa výběr Jindřicha Trpišovského a jeho kolegů zvítězil 2:1, v závěru utkání otočil skóre Daniel Šmiga, krásným sólem srovnával Srdjan Plavšić.

S kapitánskou páskou vedl do utkání Mojmír Chytil, na kterého čekal premiérový start v sešívaném dresu. Dalším úplným nováčkem v sestavě byl navrátilec z boleslavského hostování Michal Tomič.

V první šanci utkání Stanislava Tecla vychytal Nitzan. V 6. minutě rychlou akci Haify zakončil ranou na bližší šibenici Mandousovy branky Shuranov - 0:1.

Odpověď slávistů přišla vzápětí, Srdjan Plavšić si narazil míč s Petrem Hronkem, pláchl obráncům a po dlouhém sprintu nekompromisně na zadní tyč srovnal skóre - 1:1. Nitzan vůbec nereagoval.

Po půlhodině hry Cheryho projektil vytáhl Mandous konečky prstů na roh. Ve 33. minutě mu po ráně Kandila pomohlo břevno. Remízovým výsledkem první půle skončila, na startu druhé nahradil Tomáš Vlček Ondřeje Kričfalušiho. Gól Haify neplatil pro ofsajd.

Vrátit Izraelcům vedení mohl Chery, ale přestřelil. V 57. minutě se poprvé v prvním týmu Slavie představil Boluwatife Ogungbayi, nahradil Petra Hronka. O osm minut později byl na hranici pokutového území faulován Mojmír Chytil, po rozehrávce nakrátko od Petra Ševčíka Jakub Hromada střílel vysoko nad břevno. Následovalo trojité střídání, v rámci kterého putovali za hřiště Chytil, Hromada a Tomič, jejich místa zaujali Beran, Šmiga a Douděra.

Druhý gól sešívaných měl na noze po zpětném pasu od Douděry Ogungbayi, brankář Haify na poslední chvíli zakročil a balon se snesl na horní síť. Na posledních deset minut se na trávník vrátil Petr Hronek místo Stanislava Tecla. Vítězství měl na kopačce v 87. minutě aktivní Douděra, Nitzan fantastickým zákrokem změnu skóre nepřipustil.

O pár desítek vteřin později už gólman Haify kapituloval, vyzrál na něj tváří v tvář Daniel Šmiga - 2:1. Asistenci rýsoval nedělní hrdina David Douděra! Slávisté stejně jako v odpoledním duelu proti Rakówu otočili skóre a v závěru strhli vítězství na svou stranu.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Kačaraba, Ousou, Kričfaluši (46. Vlček) – Tomič (70. Douděra), Ševčík, Hromada (70. Beran), Plavšić – Tecl (82. Hronek), Chytil (70. Šmiga), Hronek (57. Ogungbayi)

Maccabi Haifa

Nitzan – Sean, Naor, Cornud, Sundgren, Kandil, Jaber, Mohmad, Chery, Shuranov, David

Detaily utkání

Branky
10. Plavšić, 89. Šmiga - 6. Shuranov
Žluté karty
- Kandil

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články