Vyšla nová kniha o rivalitě mezi Slavií a Spartou | SK Slavia Praha
Více

Vyšla nová kniha o rivalitě mezi Slavií a Spartou

EDEN – Ve Fanshopu Slavie v Edenu a na pultech knihkupectví je k dostání nová kniha s názvem Sparta – Slavia, rivalové navěky.
Známý autor sportovní literatury Milan Macho v ní uplatnil své dlouholeté zkušenosti fotbalového publicisty.

Příznivce červenobílých zaujmou vzpomínky na nejpamátnější derby se Spartou v historii, slavná vítězství z Koškovy, Pláničkovy, Pučovy a Bicanovy éry, stejně jako tažení Slavie za mistrovskými tituly v letech 1996, 2008 a 2009 i historický postup do Ligy mistrů UEFA.

Podrobně jsou popsány i smutné osudy klubu a jeho hráčů za komunistické totality v padesátých letech, ale i mohutné fanouškovské vzepětí v letech šedesátých. Opomenuty nejsou ani boje v zákulisí či problematické verdikty rozhodčích proti Slavii. Stejné místo je v knize věnováno i tradičnímu rivalovi Spartě.

První vydání výpravné publikace na křídovém papíře obsahuje vedle textu přes dvě stovky barevných i černobílých fotografií. Knížku vydalo nakladatelství Brána.

Celkem publikace čítá 396 stran, doporučená cena je 499 korun. 

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články