U19 a U17: V Karviné prohra a výhra | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: V Karviné prohra a výhra

KARVINÁ - Podruhé během čtyř dnů čekala na dorostenecké celky Slavie dlouhá cesta do Moravskoslezského kraje, po sobotním utkání v Opavě hráli dorostenci v Karviné. Tým U19 svému soupeři těsně podlehl, mladší výběr U17 bere tři body za výhru 6:2.

U19: Z Karviné bez bodu

Slavia vstoupila do utkání dvěma velkými příležitostmi. Nejprve Adam Petrák našel přihrávkou na křídle Jiřího Janouška, kterým centroval do vápna, kde odvedl dobrou práci Bruno Čerňanský, míč se dostal k Ladislavu Krobotovi, jehož zakončení brankář s obtíži vytáhl na břevno. Následoval rohový kop, po němž se znovu dostal do šance Ladislav Krobot, míč ale do branky nedopravil.

Ze své první šance se Karviná dostala do vedení. Po centru ze strany se po skrumáži na přední tyči dostal  míč před odkrytou branku k Serišovi, který už měl před sebou odkrytou branku. Domácí měli poté další velkou příležitost, ale útočník místo zakončení volil přihrávku, která byla nepřesná. Slova se tak ujmuli sešívaní, Jan Havránek našel krásnou křížnou přihrávkou Farida Nabiyeva, který si narazil s Ladislavem Krobotem, a srovnal na 1:1.

Poté se Karviná dostala do několika příležitostí, její druhý a zároveň vítězný gól padl ve 44. minutě po standardní situaci, kdy se hlavou trefil Meder.

Slavia ve druhém poločase šla za vyrovnáním, domácí ale hrozili z rychlých protiútoků. V závěru se do velké šance na srovnání skóre dostal Libor Drozda, sám před brankářem ale úspěšný nebyl. Karviná tak vyhrála v dohrávaném utkání devátého kola nad Slavií 2:1.

Další zápase čeká dorostence v sobotu 28. 10., ve sváteční den hostí na Xaverově Hradec Králové, výkop je v 11:00. 

MFK Karviná - SK Slavia Praha 2:1 (2:1)
Branky: 10. Seriš, 44. Meder - 15. Nabiyev
Sestava: Ljubanović - Schneider, Drozda, Macháček, Janoušek (60. Kosek) - Petrák (79. Vaněk), Valenta - Havránek, Krobot, Nabiyev (60. Pek) - Čerňanský

U17: Šest gólů v síti soupeře

Slavia otevřela skóre v 8. minutě, po přihrávce Davida Eichlera byl ve vápně osamocen Jan Žambůrek a střelou k tyči poslal sešívané do vedení. Druhá trefa přišla ve 20. minutě, tentokrát byl Jan Žambůrek v roli nahravače, střelcem gólu byl Michal Kubáň. Karviná snížila v 37. minutě, centr si našel Lalik a hlavičkou upravil na 1:2 z pohledu Karviné. Ještě před odchodem do šatny si ale Slavia vzala zpět dvoubrankový náskok, do vápna centroval David Eichler, k míči se dostal Lukáš Červ a stanovil poločasový výsledek na 3:1.

Jak Slavia skončila první poločas, tak začala ten druhý - tedy gólem. Lukáš Červ našel přihrávkou mezi obránci Jakuba Zeronika, který obloučkem zvyšoval už na 4:1. Další trefu přidal po rychlém protiútoku a přihrávce Jana Žambůrka Michal Kubáň, pro něhož to bylo druhá trefa v zápase. Další rychlý protiútok znamenal už šestý gól v síti Karviné, David Eichler připravil šanci pro Jana Hoška, který umístil míč k zadní tyči. Karviná stačila korigovat skóre, po rohovém kopu se prosadil Štromp.

Tým U17 porazil Karvinou 6:2, také mladší dorostenci se v sobotu 28. 10. utkají s Hradcem Králové, výkop je na Xaverově 13:15.

MFK Karviná - SK Slavia Praha 2:6 (1:3)
Branky:
20. a 51. Kubáň, 8. Žambůrek, 39. Červ, 44. Zeronik, 74. Hošek
Sesatav: Trefil - Hošek, Brojo, Walter, Kosek (41. Schneider) -Vít, Eichler, Žambůrek, Červ - Zeronik (60. Toula), Kubáň (52. Bývalec)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články