Slavia představila posilu do útoku Dávida Škutku | SK Slavia Praha
Více

Slavia představila posilu do útoku Dávida Škutku

Pátá zimní posila Slavie Dávid Škutka byla představena v Edenu. Slovenský útočník přestoupil z Košic.
PRAHA/EDEN – Slavia představila v úterý odpoledne svou pátou zimní posilu. Slovenský útočník Dávid Škutka z MFK Košice se Slavií podepsal smlouvu na tři a půl roku. Z rukou generálního ředitele Zbyňka Kusého převzal dres s číslem 33.

„Je mi ctí že můžeme oznámit splnění našeho podzimního úkolu a to bylo kvalitní doplnění kádru. Chtěl bych Dávida přivítat v našem týmu, popřát mu co nejlepší kariéru u nás a doufám, že stejné výsledky, jako dosahoval v Košicích, dosáhne i u nás,“ přivítal novou posilu sešívaných generální ředitel slavie
Zbyněk Kusý.

„Na tomto místě musím zmínit dobrou práci sportovního oddělení Slavie. O hráčích, které jsme chtěli, jsme měli naprosto detailní přehled Věděli jsme, co tito hráči mohou pro klub odvést. Byli jsme si jisti, že je přivedeme do začátku herního soustředění a jsme velmi rádi, že se nám to povedlo,“ poděkoval ještě generální ředitel sportovnímu oddělení Slavie.

„Rád bych vyjádřil poděkování Slavii, že k dohodě došlo. Nerodila se lehko, předcházela ji jednání a monitorování našeho hráče ze strany Slavie. Její zástupci navštívili několik zápasů Košic,“ okomentoval průběh přestupu manažer pro přestupy MFK Košice Marcel Podolák.

„Slavia reagovala korektně a rychle a přiblížila se našim představám, co se odstupného týče. Na Davida byly další nabídky z Česka, Německa a Polska a já jsem rád, že se David dohodl právě se Slavií a bude pokračovat svou kariéru právě tady,“ pokračoval Podolák.

„Když jsem mu předl nabídky zahraničních angažmá a on zjistil, že je tu rozpracovaný dlouhodobější kontrakt se Slavií, hned zareagoval. Zvážil všechna pro a proti zahraničního angažmá a my jsme rádi, že se rozhodl pro Slavii,“ zakončil Podolák.

„Když jsem se rozhodoval, zda jít do Slavie, tak v první řadě byl samozřejmě i fakt, že je tu víc Slováků. Dalo by se říct, že tu budu mít takové domácí prostředí. Jsem rád, že jsme se nakonec dohodli a že můžu být součástí takového klubu s takovou historií, jako Slavia Praha,“ prozradil Dávid Škutka jeden z důvodů, který ho přivedl do sešívaného dresu. Na zádech bude nosit číslo 33, stejně jako ve svém předchozím angažmá.

„Ne že by to pro mě bylo nějaké speciální číslo, ale dařilo se mi v něm v mém předchozím klubu, a proto jsem po něm sáhl, když ta možnost byla i ve Slavii,“ popsal Škutka výběr svého nového dresu.

„V mládeži jsem hrál podhrotového útočníka, ale pak jsem přešel na hrot a tam mi to vyhovovalo. Jsem docela vysoký, mou úlohou je sklepávat balony, být důrazný v šestnáctce a dávat co nejvíce gólů,“ charakterizoval sám sebe 188 cm vysoký slovenský střelec.

„Přestup do Slavie jsem konzultoval s Matúšem Čonkou, se kterým se dobře znám, a s Robertem Cicmanem, když tu ještě působil,“ prozradil na závěr čtyřiadvacetiletý člen širšího kádru slovenské reprezentace.

Fotogalerii z tiskové konference najdete zde

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články