Před holkama smekám, chválil trenér Mišovec | SK Slavia Praha
Více

Před holkama smekám, chválil trenér Mišovec

PRAHA - Slávistky na závěr svého působení v Lize mistryň udržely na uzdě nebezpečný útok Lyonu a v odvetě remizovaly 0:0. „Zkusili jsme si hru s takhle těžkým soupeřem a já jsem spokojený,“ zhodnotil utkání trenér žen Anton Mišovec.
Trenér Anton Mišovec hodnotil domácí rozloučení s ligou mistryň kladně. „Jsem spokojený, po taktické stránce jsme předvedli lepší výkon. Po herní stránce jsme měli někdy obavy ze zakládání útoků. Měli jsme tam ale jednu stoprocentní šanci, když jsme neproměnili krásný centr Pavly Benýrové z pravé strany. Terce Kožárové bohužel gólmanka vyrazila hlavičku. Zkusili jsme si hru s takhle těžkým soupeřem a já jsem spokojený. Před holkama smekám, zaslouží si obdiv. S Lyonem naposledy snad remizovalo PSG, v Lize mistryň asi nikdo. Většinou vyhrávají zápasy o šest gólů,“ dodal na adresu soupeřek.

V čem podle něj byla odveta jiná? „Nedovolili jsme jim jejich hru. Hrají hlavně středem, občas se tam do šance dostaly. Když přišla Le Sommerová nebo Bremerová, čekal jsem, že se to spustí víc. Ale i je jsme dokázali pokrýt. Velmi dobře zachytala brankářka Bára Votíková. Ale obecně velmi dobře fungoval střed, jak stoperky, štítové hráčky, vůbec si středové hráčky tentokrát daly říct. Vyřešili jsme těžké situace, dobře jsme se na ně takticky připravili. Po první půl hodině už jsme byly i odvážnější, ale remíza 0:0 je cenná,“ ví trenér Mišovec.

Původním plánem ale nebylo bránit za každou cenu. „Nechtěli jsme to extra betonovat, ale takový soupeř vás k tomu donutí. V minulém zápasu nám bohužel chyběly hráčky, jak Diana Bartovičová, tak Tereza Kožárová a Barbora Votíková. To jsou tři důležité posty, které odehrály svůj standardní nadstandard,“ měl radost z návratu opor.

Zda si slávistky úspěch v soutěži zopakují i příští rok, spekulovat nechtěl. „Taková událost, že hrajete mezi osmi nejlepšími v Evropě, to se každý rok nestane. Nevím, zda se to povede zopakovat, je to možné. Všichni si ale nejprve musí vyhodnotit ten aktuální úspěch. Poučit se z prohry v Lyonu a pracovat dál. Bez toho těmto týmům konkurovat nemůžeme,“ je mu jasné.

V týmu má nově také čínskou útočnici Hu, která neovládá angličtinu, natož češtinu. „Většinou jí pokyny kreslím. Snažíme se zatím komunikovat graficky, hrála s námi i v Liberci, kde to zafungovalo. Proti Lyonu šla do zápasu až ke konci, protože ještě nemá zažité některé taktické věci. Bude mít individuální tréninky a věřím, že se to bude zlepšovat. Je pracovitá, je jen na ní, jak se srovná s našimi podmínkami. Je to takový smíšek, pořád se usmívá, je pokorná a inteligentní. Spoustu věcí odpozoruje,“ chválil trenér.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články