Ivan Bican věnoval Slavii památeční předměty do Síně slávy | SK Slavia Praha
Více

Ivan Bican věnoval Slavii památeční předměty do Síně slávy

Památeční váza pro členy Klubu ligových kanonýrů, podepsaná fotografie Josefa Bicana s Františkem Pláničkou nebo fotografická kniha s největšími legendami Slavie...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Památeční váza pro členy Klubu ligových kanonýrů, podepsaná fotografie Josefa Bicana s Františkem Pláničkou nebo fotografická kniha s největšími legendami Slavie. To a další zajímavé artefakty věnoval syn legendárního kanonýra Josefa Bicana – Ivan Bican do slávistické Síně slávy. Generální ředitel Slavie Miroslav Platil a obchodní a marketingový ředitel Martin Malík si darované předměty převzali během návštěvy pražského bytu rodiny Bicanových.

„Jsem moc rád, že jsme se tady všichni společně sešli a že mohu Slavii tyto předměty věnovat jako památku na jednoho z jejích nejlepších a největších kanonýrů,“ prozradil Ivan Bican.

Po prohlídce pohárů a fotbalových trofejí přišla na řadu alba s fotografiemi a novinovými výstřižky. Ivan Bican se s přítomnými zástupci Slavie podělil o řadu zajímavých příběhů z fotbalového i osobního života Josefa Bicana.

„Bylo to velmi zajímavé setkání, je vidět, že pan Bican spravuje celou agendu od fotografií až po novinové články velice svědomitě. Téměř encyklopedické znalosti vztahující se nejen k jeho otci, ale i ke Slavii a k fotbalu vůbec jsou opravdu obdivuhodné,“ uvedl generální ředitel Slavie Miroslav Platil po skončení návštěvy, která trvala přes tři hodiny.

„Společně jsme hovořili také o možnosti, že by Slavia pomohla tento bohatý materiál zpracovat do nějakého uceleného díla,“ doplnil generální ředitel Slavie.

„Pozvání pana Bicana si velice vážíme, byl to opravdu jedinečný zážitek moci si zblízka prohlédnout památeční trofeje, unikátní fotografie a další předměty vztahující se k jedné z největších legend bohaté slávistické historie,“ uzavřela tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.  

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články