Gambrinus liga: Prvním jarním soupeřem Slavie v Edenu budou v pondělí Teplice | SK Slavia Praha
Více

Gambrinus liga: Prvním jarním soupeřem Slavie v Edenu budou v pondělí Teplice

V pondělí 27. února čeká slávisty první jarní ligový duel před domácími fanoušky. Do Synot Tip Areny přijedou Teplice, aktuálně sedmý tým tabulky. Zatímco Slavia...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 27. února čeká slávisty první jarní ligový duel před domácími fanoušky. Do Synot Tip Areny přijedou Teplice, aktuálně sedmý tým tabulky. Zatímco Slavia v předchozím ligovém duelu v Příbrami brala bod za bezbrankovou remízu, Teplice po divoké přestřelce podlehly doma Plzni 3:4.

„Utkání jsem sledoval přímo na stadionu, mužstvo Teplic předvedlo opravdu dobrý výkon, zejména jejich hráči v ofenzivě, na které si budeme muset dát velký pozor. Byl to fotbal, který se musel fanouškům líbit, kdyby i v našem pondělním zápase padlo tolik gólů a my jsme vyhráli, tak bych to samozřejmě bral. Věřím, že naši hráči se budou prezentovat podobným výkonem, jaký ukázali ve druhém poločase v Příbrami,“ uvedl před zápasem s Teplicemi trenér Slavie František Straka.


Otazníkem stále zůstává, zda do utkání zasáhne brankář Kamil Čontofalský, který měl v zimní přestávce problémy s lýtkovým svalem.

„Necháváme to otevřené až do posledního dne, uvidíme, jak na tom Kamil bude. Kvůli kartám nemůže hrát Jirka Böhm, takže máme připravenou v útoku jinou alternativu. Jinak by měl být náš kádr až na dlouhodobé marody kompletní,“ doplnil trenér Slavie.

Tomáš Frejlach rehabilituje po chirurgickém zákroku úponu přitahovačů třísla, Štěpán Koreš má stále nohu v sádře po operaci nártní kůstky, Viktor Šimeček trénuje individuálně po operaci křížového vazu v koleni a Zbyněk Pospěch léčí poraněné tříslo.

Musíme proměňovat šance, shodli se Latka s Cicmanem

Úkol pro slávisty do zápasu s Teplicemi je jasný. „Proti Teplicím musíme hlavně proměňovat šance. Věřím, že na rozdíl od zápasu v Příbrami tomu tak bude a že zápas vyhrajeme. Musíme zlepšit koncovku, v týdnu jsme na tom zapracovali. V Příbrami jsme měli šance velké a gól jsme nedali, ale proti Teplicím to doufám zlomíme,“ okomentoval pondělní střetnutí stoper Martin Latka.


Na podzim nastupoval Martin Latka v obranné dvojici převážně s Davidem Hubáčkem, v Příbrami vytvořil stoperské duo s Róbertem Cicmanem. „Mně je jedno, jestli hraji s Cícou (Róbertem Cicmanem) nebo Hubem (Davidem Hubáčkem). S oběma mi to vyhovuje dobře, s Cícou jsme odehráli v Příbrami dobrý zápas a i v přípravě se nám dařilo,“ zhodnotil své spoluhráče z obrany Martin Latka.


Právě Róbert Cicman v přípravě odehrál nejvíce minut. „Zatím cítím důvěru trenéra. Ale každý týden je jiný. Věřím, že výkony a snahou na tréninku přesvědčím trenéra a budu nastupovat pravidelně,“ popsal svou aktuální pozici Róbert Cicman.


„Od zápasu s Teplicemi očekávám, že vyhrajeme. Jako obránce budu spokojený, když nedostaneme gól, v útoku se prosadíme střelecky a získáme tři body,“ uzavřel Róbert Cicman.


Utkání Slavie s Teplicemi začíná v 18 hodin. Těsně před výkopem proběhne na hrací ploše slavnostní ceremoniál věnovaný legendárnímu útočníkovi Slavie Ivu Knoflíčkovi, který oslavil 23. února padesáté narozeniny.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články