Zpráva z jednání vedení Slavie se zástupci fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Zpráva z jednání vedení Slavie se zástupci fanoušků

V pátek 30. července se sešlo vedení Slavie zastoupené předsedou představenstva Tomášem Rosenem, generálním ředitelem Miroslavem Platilem a ředitelem komunikace...

Zpráva z jednání zástupců Tribuny Sever, fanklubu a OP s vedením Slavie

 

V pátek 30. července se sešlo vedení Slavie zastoupené předsedou představenstva Tomášem Rosenem, generálním ředitelem Miroslavem Platilem a ředitelem komunikace Ondřejem Zlámalem s devíti zástupci Tribuny Sever, Fanklubu a Odboru přátel. Z tohoto jednání vzešla následující zpráva, ve které jsou popsány závěry k tématům, které byly na jednání projednány.

 

Síň slávy

Slávistický archiv, který spravuje Odbor přátel Slavie, je přemístěn na stadion, probíhá evidování předmětů, nejcennější poháry jsou na stadionu v expozici v klubovém patře. Nejvýznamnější část archivu se nyní připravuje pro umístění v prostorách stadionu, které jsou pronajaty Slavií, tak aby mohly být součástí organizované prohlídky pro fanoušky.

 

Zástupci Odboru přátel, fanklubu i Tribuny Sever jmenují své zástupce do pracovní skupiny, která vypracuje projekt do vhodných prostor, členy této komise budou také další odborníci pro tuto činnost, bude obnovena spolupráce s Národním muzeem.

 

Tato pracovní skupina se sejde do konce srpna a bude se také zabývat přípravami na sté výročí narození Josefa Bicana. O práci a plánech této komise bude informovat klubový web. Komise začne pracovat do konce srpna tohoto roku.

 

Vlajkový stožár před stadionem

Před stadionem bude nainstalován stožár pro slávistickou vlajku, který bude využíván pouze Slavií. V současné době je jeho instalace ve stavebním řízení. Po jeho dokončení bude stožár s vlajkou před stadionem neprodleně umístěn, mělo by to být do konce tohoto kalendářního roku.

 

Logo na stadionu

Přítomní byli seznámeni s projektem loga Slavie na stadionu, jehož součástí je i nápis. Tato instalace má již souhlas společnosti E SIDE, musí ještě získat povolení statika, logo bude nainstalováno po dokončení všech administrativních záležitostí a uvolnění finančních prostředků, což by nemělo být déle než do začátku jarní sezony.

 

Výzdoba Tribuny Sever

Přítomní zástupci Tribuny Sever navrhli grafickou úpravu stěny stadionu nad severní tribunou a koridoru za ní. Zástupci vedení Slavie požádají majitele stadionu o možnost předložit konkrétní projekt, jak by taková výzdoba měla vypadat. Tuto výzdobu by fanoušci uhradili z vlastních zdrojů a sami ji realizovali. Zároveň bylo poukázáno na možnost podobné výzdoby na betonové stěně vedle tréninkové hřiště číslo 1. Tato výzdoba je podmíněna souhlasem majitele stadionu, ale Slavia udělá vše pro to, aby toto svolení získala.

 

Organizované prohlídky stadionu

Prohlídky stadionu probíhají v rámci několika projektů, o kterých bude informováno na klubovém webu. Jejich součást může být také videoprezentace klubové historie a video představující činnost fanoušků Slavie. Tyto specializované prezentace budou spuštěny po dokončení historických expozic na trase prohlídky.

 

Akcionářská struktura

V současnosti Slavii vlastní dvě české obchodní společnosti a jedna anglická. Všichni přítomní se dohodli, že budou respektovat právo držitelů akcií se mediálně neprezentovat. Blízko jedné ze dvou český společností má předseda představenstva Tomáš Rosen, generální ředitel Miroslav Platil žádné akcie klubu nevlastní.

 

Slavia a E Side jsou dvě samostatné obchodní společnosti, které mají úzké vazby a společný zájem na splácení úvěru stadionu.

 

Permanentky

Byla vysvětlena neštastná mediální komunikace kolem zdražení permanentek na novou sezonu, jejiž cena byla po jednom dni znovu snížena. Byl to nepříjemný důsledek názorového střetu ve vedení společnosti, který byl posléze vyřešen.

 

Komunikace s fanoušky, mediální obraz Slavie

Slavia je nadále připravena na komunikaci se zástupci všech fanouškovských hnutí v rámci jejich činnosti. Budou pořádány pravidelné schůzky fanoušků s vedením klubu a hráči A-týmu. Vedení si uvědomuje, že zejména v minulosti došlo k řadě nešťastných mediálních výstupů, kdy se komunikovaly nerozhodnuté věci. V této oblasti bude nadále preferováno zpravodajství na klubovém webu. V nejbližší budoucnosti je plánováno rozdělení oddělení PR a marketingu.

 

Bohemians 1905

Bohemians 1905 jsou v Edenu v nájmu na dobu určitou. Výstavba jižního křídla stadionu by se uskutečnila bez ohledu na jejich příchod. Dostavba jižního křídla stadionu žádným způsobem neovlivní zázemí klubu, další úpravy stadionu se neplánují. Zprávy o budování „zázemí pro Bohemians 1905“ jsou zavádějící.

 

Po skončení platnosti své nájemní smlouvy budou Bohemians 1905 ve stejném postavení jako před svým příchodem a Slavia bude mít právo zabránit případnému prodloužení.

 

Vedení Slavie vysvětlilo, proč při komentování příchodu Bohemians 1905 do Edenu nechtělo roztáčet mediální kolotoč, který rozpoutala nepřesná a zavádějící prohlášení představitelů Bohemians 1905 v různých médiích, přesto si je vědomo toho, že to bylo za cenu necitlivého informování vlastních fanoušků.

 

Výzva Odboru přátel

Na závěr jednání vyzval přítomný zástupce Odboru přátel zástupce tribuny Sever k ukončení bojkotu s tím, že důvěřuje vstřícným krokům vedení Slavie ve výše uvedených bodech a pokud nebudou plněny, OP podpoří další kroky Tribuny Sever.

 

Všichni přítomní se shodli, že jednání bylo vedeno ve vstřícné atmosféře s jasným cílem stát jednotně za Slavií a že nenašli sporné body, které by takovou podporu v nejbližší možné době neumožňovaly.

 

 

 

Zprávu z jednání připravili:

Ondřej Zlámal, ředitel komunikace SK Slavia

Lukáš Vala, Tribuna Sever

Richard Šubrt, místopředseda fanklubu

Jan Chmelík, Odbor přátel Slavie

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články