Jan Mikula: Po premiéře přišlo stěhování | SK Slavia Praha
Více

Jan Mikula: Po premiéře přišlo stěhování

NYMBURK – Ve Sportovním centru v Nymburce se připravuje od neděle 31. ledna na jarní část sezony slávistický A-dorost. Do středečního zápasu s Trnavou pobýval v tréninkovém komplexu společně se svěřenci trenéra Františka Sluky také Jan Mikula...

NYMBURK – Ve Sportovním centru v Nymburce se připravuje od neděle 31. ledna na jarní část sezony slávistický A-dorost. Do středečního zápasu s Trnavou pobýval v tréninkovém komplexu společně se svěřenci trenéra Františka Sluky také Jan Mikula, který se už ve čtvrtek hlásil na dopoledním tréninku A-týmu.

„Po zápase mi vedoucí mužstva pan Držmíšek řekl, že ve čtvrtek jdu trénovat s áčkem. Když jsem se dozvěděl, že mě pan Jarolím povolal na zápas s Trnavou, byl jsem moc šťastný a zpočátku jsem tomu ani nemohl uvěřit. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl nastoupit,“ uvedl po své premiéře v A-týmu Jan Mikula, který do Slavie přišel z Ledče nad Sázavou.

„Honza je velmi pracovitý hráč, je dobře technicky vybavený a určitě už teď má předpoklady pro vyšší soutěž. Je to skvělý stoper, ale může hrát i pravého obránce,“ popsal svého bývalého svěřence trenér A-dorostu František Sluka.

Jan Mikula se narodil 5. ledna 1992 v Ledči nad Sázavou, kde začal i svou fotbalovou kariéru. Po dlouhodobém hostování ve Slavii do klubu přestoupil v dubnu 2009 a podepsal tady profesionální smlouvu. Od patnácti let hraje pravidelně v mládežnických reprezentacích, v současné době je členem U-18. Sezonu začínal v B-dorostu, ale svými výkony si vysloužil posun do A-dorostu. Výška 178 cm, váha 73 kg. Studuje střední průmyslovou školu na Zeleném Pruhu.

A-dorostenci budou v Nymburce do soboty 6. února. 

Přípravné zápasy:

SK Slavia Praha A-dorost – Živanice 2:1

Branky: Paprčiak, Antl

SK Slavia Praha A-dorost – Čelákovice 1:1

Branka: Cousens

SK Slavia Praha A-dorost – Plzeň, sobota 6. února, UMT Eden, 14 hodin

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články