Slavia jde v poháru dál | SK Slavia Praha
Více

Slavia jde v poháru dál

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Po porážce 0:1 z prvního zápasu měli slávisté do odvety Ondrášovka Cupu těžší pozici. Na domácí půdě ale soupeře z Karviné jasně přehráli, zvítězili 2:0 a postupují do jarních pohárových bojů.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Po porážce 0:1 z prvního zápasu měli slávisté do odvety Ondrášovka Cupu těžší pozici. Na domácí půdě ale soupeře z Karviné jasně přehráli, zvítězili 2:0 a postupují do jarních pohárových bojů.

Domácí ze sebe částečně setřásli nervozitu už ve třetí minutě. Slávisté šli ve čtyřech hráčích do protiútoku, Naumov poslal z pravé strany přihrávku po zemi skrz vápno na Hlouška a náš útočník pohodlně střílel do prázdné brány.

Přes množství šancí se ale už do poločasu skóre neměnilo. Nejblíže gólu byli Grajciar se svou střelou těsně vedle tyče a Hloušek, který ale míč do prázdné brány dorážel z ofsajdové pozice.

Po přestávce pokračovala hra v podobném duchu, Slavia útočila, na druhé straně se Karviná k ohrožení naší branky dostávala jenom sporadicky. V 61. minutě prodloužil Čelůstka přímý kop z pravé strany, míč spadl k volnému Šenkeříkovi a ten prostřelil gólmana Kučeru.

Dále už se skóre neměnilo, smůlu v zakončení si vybral hlavně Rudolf Skácel. Ten ve svých dvou šancích nastřelil tyč a břevno karvinské branky.

„Museli jsme být opatrní, výsledek 2:0 byl v odvetě ošemetný. Bál jsem se, aby to nedopadlo jako s Tiraspolem, kdy jsme dostali branku v poslední minutě,“ řekl k utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

„Měli jsme taky smůlu v koncovce, několikrát Karvinou podržel brankář. Jsem ale rád, že jsme neinkasovali a že jsme postoupili. Věřím, že to po řadě zápasů bez vítězství bude vzpruha pro tým,“ dodával trenér Jarolím.

„Slavia je kvalitní tým, i když má poslední dobou nějaké problémy. Vzdorovali jsme, co jsme mohli, ale i nám se trochu rozpadla sestava, museli hrát mladí kluci. Karviné jsme ale neudělali ostudu. Slavii teď přeju všechno nejlepší, hlavně aby se dotáhla na příčky, na které patří, což dokázala v minulých sezonách,“ hodnotil sympaticky zápas trenér hostů Leoš Kalvoda.

SK Slavia Praha – MFK OKD Karviná 2:0 (1:0)
(Ondrášovka Cup)
Branky: 3. Hloušek, 61. Šenkeřík
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Trubila (82. Hubáček) - Grajciar, Ragued, Skácel, Vaněk (75. Belaid) - Hloušek, Naumov (46. Šenkeřík)
Karviná: Kučera – Jursa, Novák, Buryán, Knötig – Ciku, Pavlík, Ficek (82. Medjedovic), Miloslavjev (82. Tchami) – Mišinský, Pontus (65. Slončík)
ŽK: Skácel – Buryán, Pontus
Diváci: 2 829


Utkání jsme sledovali online.

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články