Béčko poprvé na podzim vyhrálo | SK Slavia Praha
Více

Béčko poprvé na podzim vyhrálo

Juniorka poprvé na podzim zvítězila. V předehrávaném 17. kole ČFL porazila Sibřinu 3:0. Luděk Klusáček nasadil do utkání osm posil z A-mužstva
Juniorka poprvé na podzim zvítězila. V předehrávaném 17. kole ČFL porazila Sibřinu 3:0. Luděk Klusáček nasadil do utkání osm posil z A-mužstva.

Od prvních minut se hrál vyrovnaný fotbal. Obě mužstva se snažila kombinovat, jejich snaha však většinou končila těsně před šestnáctkou. Sympaticky hrající hosté zkoušeli štěstí několikrát z dálky, nejčastěji byl u těchto pokusů Astík. Dobře postavený Václavík se ovšem ani jednou zaskočit nenechal.. Slávisté se do své první vyložené šance dostali ve 34. a hned ji dokázali využít. Z protiútoku postupoval proti jednomu obránci Kučera, dvacet metrů před brankou přihrál do pokutového území Slámovi a ten podél brankáře Straky napálil míč do sítě. Do přestávky se pak již skóre neměnilo.

Ani na začátku druhého poločasu Sibřina nepolevila, ovšem proti našim zkušeným obráncům se jen těžko prosazovala. Po hodině hry navíc začaly soupeři pomalu docházet fyzické síly. Naopak na naší straně oživil hru střídající Hottek, který nahradil Herdu. V 61. špatně rozehrál sibřinský Korbelář. Toho využil Kučera. Osamocen se řítil na Straku, ale gólman jeho tvrdou střelu vyrazil do zámezí. V 70. trefil z podobné pozice Kratochvíl tyč. O dvě minuty později se nám již podařilo zvýšit. Sláma se dostal do vápna, oplatil Kučerovi gólovou přihrávku a náš útočník prostřelil Straku. Poslední desetiminutovka patřila Hottkovi. Pomohl svým spoluhráčům vytvořit několik vyložených příležitostí. Dvakrát neuspěl Kučera, jednou Bálek. V 88. se nakonec přece jen Bálek branky dočkal, když využil Hottkův centr z levé strany. V nastavení mohla Sibřina zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale Frohna Václavíka z několika metrů nepřekonal.

Jak to viděl náš trenér
„Ze začátku utkání nebyl náš výkon optimální. Ke zklidnění nám pomohla až první branka. Vzhledem k ligové přestávce dostala příležitost celá řada fotbalistů A-mužstva, kteří nakonec velkou měrou pomohli rozhodnout duel v náš prospěch,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„Nebyl to vůbec špatný zápas. Sibřina neměla co ztratit, věděla, že hraje proti několika prvoligovým hráčům. Přesto se snažili o kombinační fotbal. Po našem druhém gólu bylo už ale prakticky rozhodnuto,“ zamyslel se pravý obránce Karel Kratochvíl. Slavistická rezerva vyhrála v této sezóně poprvé. „Doufám, že teď už se v lize chytíme,“ dodal odhodlaně. Další zadák Martin Müller měl podobný názor jako jeho spoluhráč. „Soupeř mě velice překvapil. Navzdory jejich postavení v tabulce nepodali vůbec špatný výkon,“ byl přesvědčen fotbalista, jenž v listopadu oslaví své dvaatřicáté narozeny. „Hlavní je však zisk tří bodů, pro béčko teď hodně důležitých,“ uzavřel.

Slavia B – Sibřina 3:0 (1:0)
Branky: 34. Sláma, 72. Kučera, 88. Bálek
Sestava Slavie: Václavík – Kratochvíl, Suchopárek, Müller, Martin Zachariáš (76. Penc) – Sláma (84. Bálek), Kuchař, Kotrba, Herda (59. Hottek) – Kučera, Jirásek Sestava Sibřiny: Straka – Švestka - Jehlička, Krejcar, Korbelář – Asník (67. Patera), Lang (79. Buzek), Rozvoda (46. Frohna), Němec – Pejša, Tesařík
ŽK : Sláma, Martin Zachariáš
Diváků: 242

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články