Slavia sestřelila Zlín | SK Slavia Praha
Více

Slavia sestřelila Zlín

V šestém ligovém kole Slavia nezaváhala a porazila Zlín vysoko 5:1. V úvodu utkání se naši fotbalisté hledali, nováček nejvyšší soutěže statečně vzdoroval a pomýšlel i na útočení. Postupem času se však sešívaní rozehráli a nenechali nikoho na pochybách o vítězi duelu. Do poločasu jsme si vypracovali tříbrankový náskok, po obrátce jsme jasně dominovali a přidali další dva zásahy<! - konec ->. První ligovou trefu v životě si připsal mladý obránce Tomáš Hrdlička. Na výhře se podílel i Pavel Kuka, který se po delším zranění objevil na trávníku na poslední čtvrthodinu. Soupeř snížil několik okamžiků před koncem, gól vstřelil Jiří Koubský.
V šestém ligovém kole Slavia nezaváhala a porazila Zlín vysoko 5:1. V úvodu utkání se naši fotbalisté hledali, nováček nejvyšší soutěže statečně vzdoroval a pomýšlel i na útočení. Postupem času se však sešívaní rozehráli a nenechali nikoho na pochybách o vítězi duelu. Do poločasu jsme si vypracovali tříbrankový náskok, po obrátce jsme jasně dominovali a přidali další dva zásahy. První ligovou trefu v životě si připsal mladý obránce Tomáš Hrdlička. Na výhře se podílel i Pavel Kuka, který se po delším zranění objevil na trávníku na poslední čtvrthodinu. Soupeř snížil několik okamžiků před koncem, gól vstřelil Jiří Koubský.

Jak to viděl náš trenér
„Konečně jsme vstoupili do zápasu tak, jak jsme si přáli. Celkově byla podstatně lepší i defenzíva. Po brankách jsme se zklidnili a mohli nasadit hráče, kteří se předtím neobjevili. I z tohoto pohledu je střetnutí cenné,“ uvedl Miroslav Beránek.

Jak to viděl trenér hostů
„Utkání se mi hodnotí velmi těžce. Začátek jsme zvládli, ale fotbal je o gólech. Fatálními chybami jsme pustili domácí do vedení. Do půlky jsme prohrávali 0:3, což proti týmu jako je Slavia, lze jen těžko zvrátit,“ hodnotil Vlastislav Mareček.

Jak to viděli naši hráči
Skóre otevřel po čtvrthodině Karel Piták. „Ruda Skácel mi poslal perfektní centr, gólman podběhl míč a přede mnou byla prázdná kasa,“ byl záložník skromný. „V každém případě jsme se pak uklidnili a předváděli super kombinace. Tohle vítězství nám po neúspěchu v Příbrami pomůže, je hodně důležité,“ uvědomuje si Piták, který přeci jen vadu na kráse našel. „Škoda, že jsme neudrželi čisté konto.“ V podobném duchu mluvil obránce Tomáš Hrdlička. „Radek Černý si mohl připsat nulu, mrzí mě to.“ Radost Hrdličkovi ale určitě udělala jeho první ligová branka. „Už jsem měl na jaře několik šancí, vyšlo to až teď. Pocit je to skvělý. Jak k tomu došlo? Zahrávali jsme standardku, všichni běželi do zdi, já zůstal vzadu a křikl si na Patrika Gedeona. No a se štěstím jsem propasíroval balón do sítě,“ popisoval situaci „zlatý hoch“ z letošního ME 21. Střelecky se dařilo i Tomáši Doškovi, jenž pokořil Rzeszota dvakrát. „Hrálo se mi dobře,“ pochvaloval si. „Kterého gólu si cením víc? Asi prvního, byl o tyčku,“ culil se útočník.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články