Tři body za Šenkeříkův hattrick | SK Slavia Praha
Více

Tři body za Šenkeříkův hattrick

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Ve třetím kole Gambrinus ligy si Slavia připsala své první letošní vítězství. Proti soupeři ze Střížkova si vytvořila tlak i gólové šance a hlavně díky hattricku Zdeňka Šenkeříka zvítězila 3:1.
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Ve třetím kole Gambrinus ligy si Slavia připsala své první letošní vítězství. Proti soupeři ze Střížkova si vytvořila tlak i gólové šance a hlavně díky hattricku Zdeňka Šenkeříka zvítězila 3:1.

Sešívaní si kladli za cíl hlavně brzy vstřelit branku, což do puntíku splnili. Už ve třetí minutě přiťukl Vlček do zdánlivě ofsajdové pozice Šenkeříkovi, náš útočník ale nepřestal hrát, rozhodčí nezapískali a „Šenky“ zblízka prostřelil gólmana Pižanovského.

V sedmé minutě zahrozil na druhé straně Dittrich, jeho prudká střela se ale od Ragueda odrazila mimo naši branku. V 19. minutě ještě Jaroslav Černý neproměnil penaltu, nařízenou po faulu Macha, ale o devět minut později přidal po Krajčíkově centru druhou branku, tentokráte hlavou, Šenkeřík.

Po přestávce trefil v 50. minutě Belaid břevno, když se pokusil překvapit vyběhnutého Pižanovského, jiskru naděje ale vykřesali hosté, když se z podobné situace jako Šenkeřík trefil hlavou Očovan.

Pojistka pro Slavii přišla v minutě 74., kdy Belaid přešel přes tři hráče a těsně před brankářem Pižanovskim posunul míč na Šenkeříka. Náš útočník neměl problém poslat do sítě svou třetí trefu a nadšený slávistický kotel nevěděl, čí jméno vyvolávat dříve…

V nervózním závěru padlo ještě několik žlutých karet a po tvrdém zákroku na Krajčíka musel hostující Turtenwald dokonce předčasně „pod sprchy“, slávisté si ale náskok pohlídali a berou tak doma všechny tři body.

„Pro nás bylo po hororovém zápase s Tiraspolem důležité vyhrát. Udělali jsme změny v sestavě, chtěli jsme hrát aktivně. To se nám celkem dařilo. V některých momentech to chtělo více klidu, ale i tak jsme šli do dvoubrankového vedení. Navíc jsme neproměnili penaltu. První poločas byl z naší strany celkem slušný,” hodnotil průběh prvního poločasu trenér Slavie Karel Jarolím.

„Do druhé půle jsme šli s tím, že chceme mít utkání pod kontrolou. Když ale Střížkov snížil, úplně klidní jsme nebyli. Vzápětí se nám ale podařilo vstřelit branku a tím zápas rozhodnout. Měli jsme tam pak i další šance, ty jsme už ale nevyužili. Je to pro nás důležité vítězství,” doplnil na závěr slávistický kouč.

Utkání komentoval také trenér Bohemians Praha Robert Žák: „Za stavu 2:0 jsme snížili. Mrzí mě, že jsme pak nedali druhý gól. Naše šance skončila hlavičkou vedle. Mohli jsme Slavii potrápit ještě víc a třeba si i odvézt bod. Myslím, že jsme byli nepříjemný soupeř.”

SK Slavia Praha – FK Bohemians Praha 3:1 (2:0)
Branky: 3., 27., 74. Šenkeřík – 63. Očovan
Slavia: Hanuš - Krajčík, Suchý, Vomáčka,Hubáček - Belaid, Ragued, Volešák, J. Černý (65. Vasiljevič) – Vlček (81. Janda), Šenkeřík (86. Naumov)
Bohemians: Pižanovski - Macháček, Obrmajer, Turtenwald, Mach (46. Demeter) – Fenyk (58. Dobeš), Dittrich, Liantsevich, Heidenreich (61. Podaný) - Wakui, Očovan
ŽK: Volešák, Vlček, Šenkeřík, Krajčík, Naumov – Turtenwald, Liantsevich, Dittrich
ČK: Turtenwald
Diváci: 9 485


Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články